Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár

dr. György István

területi közigazgatásért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a Kormány jogosult

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 25. 11:49

Magyarország Kormánya mindent megtesz a koronavírus-járvány terjedésének lassítása, a magyar emberek egészségének megvédése érdekében, ehhez - az Operatív Törzs javaslatai alapján - kellő időben meghozta és ezután is meghozza a szükséges intézkedéseket.

A fővárosi és megyei védelmi bizottságok is segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 20. 9:41

Ülést tart a 19 megye és a főváros védelmi bizottsága a mai nap folyamán annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő szervezetek munkáját összehangolják, segítsék. A védelmi bizottságok is nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy a lakosság tartsa be az Operatív Törzs ajánlásait, és kerüljék a társas érintkezéseket a járvány továbbterjedésének lassítása érdekében.

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon, az elkészült okmányokat postán kézbesítik, nem közlekednek a mobilizált kormányablakok

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 18. 9:59

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Bölcsődeépítési ötletpályázatokat díjaztak

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 2. 16:41

A bölcsődei férőhelyek folyamatos bővítése lehetővé teszi, hogy egyre több szülő állhasson újra munkába, ez pedig nemzetgazdasági és társadalompolitikai szempontból is fontos – hangsúlyozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára egy budapesti rendezvényen, amelyen tizennyolc bölcsődeépítési ötletpályázatot díjaztak.

Tovább egyszerűsödik a közigazgatási ügyintézés márciustól

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 2. 8:54

Jelentős változásokat hoz a március a közigazgatásban, miután a kormányhivatalok egyszerűsítéséről szóló jogszabálycsomag több fontos eleme is hatályba lép. Az Országgyűlés által még decemberben elfogadott újításoknak köszönhetően tovább egyszerűsödik a közigazgatás, hatékonyabbá és gyorsabbá válik az ügyintézés.

Májusra minden okmányirodában, kormányablakban lesz jelnyelvi szolgáltatás

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. február 17. 15:07

Jelenleg kilencven kormányablakban érhető el a Kontakt jelnyelvi szolgáltatás, várhatóan májusra valamennyi kormányablakban és okmányirodában akadálymentesen intézhetik ügyeiket a hallássérültek - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten.

Idén is folytatódik a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. január 13. 17:28

Idén is folytatódik a nemzeti kulturális örökség részét képező magyar várak és kastélyok felújítása.

A 2020. évi Mőcsényi Mihály-díj hirdetménye

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. január 10. 14:19

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Mőcsényi Mihály (1919-2017) Kossuth- és Széchenyi-díjas magyar kertészmérnök, tájépítész, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozója, az önálló Tájépítészeti Kart létrehozó egyetemi tanár emléke előtt tisztelegve, születése 100. évfordulója alkalmából, a 2/2019. (III.21.) MvM rendelettel díjat alapított, amely 2020-ban is átadásra kerül.

Tájékoztató a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő 2020. évi támogatási lehetőségről

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. január 10. 14:05

A kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény 61/D. § (1) bekezdés d) pontjában rögzített, a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő támogatásokra a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény a tárgyévre 49,5 millió Ft-ot biztosít. A támogatás a nemzeti emlékhely védelmével, megóvásával, fenntartásával, bemutatásával, fejlesztésével kapcsolatosan felmerülő működési vagy felhalmozási jellegű kiadások fedezetét biztosító, nem visszatérítendő támogatás.

Felhívás a kulturális örökségvédelmi elismerések 2020. évi kitüntetettjeire történő javaslattételre

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. január 8. 16:55

A Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020-ban is kitüntetések adományozásával ismeri el a műemlékvédelem és a régészeti örökség védelme területén kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek munkáját.