Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár

dr. György István

területi közigazgatásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a Kormány jogosult

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 25. 11:49

Magyarország Kormánya mindent megtesz a koronavírus-járvány terjedésének lassítása, a magyar emberek egészségének megvédése érdekében, ehhez - az Operatív Törzs javaslatai alapján - kellő időben meghozta és ezután is meghozza a szükséges intézkedéseket.

A fővárosi és megyei védelmi bizottságok is segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 20. 9:41

Ülést tart a 19 megye és a főváros védelmi bizottsága a mai nap folyamán annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő szervezetek munkáját összehangolják, segítsék. A védelmi bizottságok is nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy a lakosság tartsa be az Operatív Törzs ajánlásait, és kerüljék a társas érintkezéseket a járvány továbbterjedésének lassítása érdekében.

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon, az elkészült okmányokat postán kézbesítik, nem közlekednek a mobilizált kormányablakok

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 18. 9:59

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Bölcsődeépítési ötletpályázatokat díjaztak

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 2. 16:41

A bölcsődei férőhelyek folyamatos bővítése lehetővé teszi, hogy egyre több szülő állhasson újra munkába, ez pedig nemzetgazdasági és társadalompolitikai szempontból is fontos – hangsúlyozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára egy budapesti rendezvényen, amelyen tizennyolc bölcsődeépítési ötletpályázatot díjaztak.

Tovább egyszerűsödik a közigazgatási ügyintézés márciustól

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 2. 8:54

Jelentős változásokat hoz a március a közigazgatásban, miután a kormányhivatalok egyszerűsítéséről szóló jogszabálycsomag több fontos eleme is hatályba lép. Az Országgyűlés által még decemberben elfogadott újításoknak köszönhetően tovább egyszerűsödik a közigazgatás, hatékonyabbá és gyorsabbá válik az ügyintézés.

Májusra minden okmányirodában, kormányablakban lesz jelnyelvi szolgáltatás

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. február 17. 15:07

Jelenleg kilencven kormányablakban érhető el a Kontakt jelnyelvi szolgáltatás, várhatóan májusra valamennyi kormányablakban és okmányirodában akadálymentesen intézhetik ügyeiket a hallássérültek - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten.

A közigazgatásnak is szolgálnia kell, hogy Magyarország az öt legjobban élhető európai ország közé tartozzon

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2019. november 27. 18:09

A közigazgatásnak is szolgálnia kell azon társadalmi cél elérését, hogy Magyarország 2030-ra Európa öt legjobban élhető országai között legyen - mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára Siófokon szerdán.

A hatékonyság, a szaktudás és a felelősség erősíti a magyar gazdaságot

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2019. november 21. 17:21

A közbeszerzésben a hatékonyság növelése, a szaktudás gyarapítása és a felelős szemlélet kiterjesztése kiemelt feladat, amely a szakma mellett az országot és a magyar gazdaságot is erősíti - jelentette ki a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az Egerben csütörtökön kezdődött, kétnapos Országos Közbeszerzési Találkozó résztvevőit köszöntő videóüzenetében.

Az iparűzési adót a helyi tömegközlekedésre kell fordítaniuk az önkormányzatoknak

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2019. november 13. 9:26

Az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk az önkormányzatoknak, és ezt a jövőben törvénybe is foglalják.