Közszolgálatért Felelős Államtitkár

Tuzson Bence

közszolgálatért felelős államtitkár

Vezető hírek

2030-ra megvalósulhat az adatalapú közigazgatás

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. június 6. 13:45

Magyarországon legkésőbb 2030-ra létrejöhet az adatalapú közigazgatás, így az abban keletkező adattömeg a kormányzati döntések előkészítéséhez is hozzájárulhat - jelentette ki a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az Infoparlament ülésén.

Nagy a felelősségünk a kulturális értékek megmentésében

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. május 22. 11:53

Az épített környezet egy korszak lenyomata, ezért nagy a felelősségünk a kulturális értékek megmentése, új funkciókkal megtöltése során, illetve abban, hogy "mit és hogyan építünk" - hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára hétfőn Pécsen.

Mintatervek készülnek az építészeti hagyományok megőrzéséért

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. május 6. 16:54

Nemzeti Mintaterv Katalógus készül, amelyben a magyar embereket segítő, olcsó, jó minőségű és hagyományokat tisztelő épületek tervei találhatók majd meg - közölte a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Újabb kétmilliárd forintból folytatódik az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. május 6. 16:50

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újabb csaknem kétmilliárd forintból folytatódik az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése - jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás pénteki programbemutató sajtótájékoztatóján és alapkőletételi ünnepségén, Egerben.

Ingyenes mintatervek is segítik a magyar családok otthonteremtését

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. április 29. 15:39

A magyar építészeti hagyományok megőrzése és a településkép fejlesztésének érdekében a Miniszterelnökség és háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont a magyar építész-társadalom teljes körű bevonásával 2020-ig elkészíti a Nemzeti Mintaterv Katalógust.

Eljárást indít a Fővárosi Kormányhivatal a Wizz Air vasárnapi poggyász-incidense miatt

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. január 28. 17:15

A Wizz Air légitársaság vasárnapi Dubaj-Budapest (W62498) járatánál tapasztalt poggyászkezelési panaszok tisztázása érdekében Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár kezdeményezte, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala indítson eljárást a légitársasággal szemben.

A kormány az elintézendő ügyek számának csökkentésére törekszik

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. január 21. 14:54

A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán.

Tájékoztató a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő 2019. évi támogatásokról

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. január 15. 10:12

Az Országgyűlés Magyarország 2019. évi költségvetésében 49,5 millió forint keretösszeget biztosít a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő, a nemzeti emlékhelyek védelmével, megóvásával, fenntartásával, bemutatásával, fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátása érdekében.

„Ideje az építésnek” – templomszentelés és kiállítás megnyitó kárpátaljai magyar közösségekben

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2018. december 7. 14:03

Ünnepélyes keretek között, december 1-jén felszentelték a felújított tiszabökényi görögkatolikus templomot Milan Šašik, a munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye püspökének és Dr. Földváry Gábor, a Miniszterelnökség örökségvédelmi ügyekért felelős miniszteri biztosának részvételével.