A 2020-as évfolyam hallgatói háromnapos alapképzés keretében ismerkedtek meg a magyar közigazgatással Zamárdiban. A rendezvény nyitónapján Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese kiemelte, hogy az Ösztöndíjprogram páratlan karrierlehetőség azoknak a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő fiataloknak, akik a közigazgatásban képzelik el jövőjüket.

A képzés során a fiatalok előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken vesznek részt, hogy megalapozzák tudásukat a belföldi, közigazgatási szakmai gyakorlat megkezdéséhez. Az ösztöndíjasok a közszolgálati életpálya-modell bemutatásán túl alkotmányjogi ismeretekből, közigazgatási alapismeretekből, közszolgálati etikából, információbiztonsági és adatvédelmi alapismeretekből kapnak szakmai felkészítést. Emellett diplomáciai és protokolltémában is hallanak előadásokat külügyi szakemberektől, mivel az ösztöndíjasok a program utolsó három hónapját egy külföldi közigazgatási szervénél töltik.

Kép letöltéseFotó: Miniszterelnökség

Az alapozó képzést követően a 2020-as évfolyam ösztöndíjasaira a következő hónapokban további szakmai képzések, orientációs tréningek, közösségépítő programok, valamint idegen nyelvű előadások és workshopok várnak.

(Miniszterelnökség)