Tájékoztatás a „Fertő /Neusiedlersee Kultúrtáj” világörökségi helyszín világörökségi kezelési tervének egyeztető tárgyalásáról.

A világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény szerinti világörökségi területekre készülő kezelési tervek tervezetéről a világörökségi kezelési tervről, a világörökségi komplex hatásvizsgálati dokumentációról és a világörökségi várományos helyszínekről szóló 315/2011. (XII. 27.) Kormányrendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) 5. §-a bekezdése értelmében a világörökségi területen ingatlantulajdonnal rendelkező természetes és jogi személyek, illetőleg jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek, valamint a világörökségi területen működő vallási közösségek és civil szervezetek jogosultak véleményt nyilvánítani. A társadalmi részvétel biztosítása érdekében a kezelési tervekkel kapcsolatosan egyeztető tárgyalásra kerül sor.

Kép letöltéseFotó: vilagorokseg.hu

A kulturális örökség védelméért felelős miniszter a Kormányrendelet 5. § (2) bekezdése szerint egyeztető tárgyalást hív össze a „FERTŐ / NEUSIEDLERSEE KULTÚRTÁJ” világörökségi terület világörökségi kezelési terv tervezetéről. Az egyeztető tárgyaláson a hivatkozott Kormányrendelet 5. § (1) bekezdés szerint véleményezésre jogosultak vehetnek részt.

Az egyeztető tárgyalás időpontja:
2014. október 22., 10:00 óra

Az egyeztető tárgyalás helyszíne:
Esterházy-kastély, 9431 Fertőd, Haydn út 2., Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület Irodája

(Miniszterelnökség)