A Nemzeti Kommunikációs Hivatal célja a kormányzati kommunikációs feladatok költséghatékony megvalósítása a 247/2014. (X.1.) Kormányrendelet előírásai alapján, amelynek érdekében a Hivatal a kormányzati kommunikációs beszerzéseket egy központi közbeszerzési rendszerben valósítja meg. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős miniszter irányítása alatt végzi tevékenységét.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal feladata a kormányrendelet hatálya alá tartozó szervezetek kommunikációs feladatainak szakmai felügyelete, a feladat megvalósításának koordinálása, az egyes feladatok megvalósításával kapcsolatos közbeszerzési igények összehangolása, a kormány rendelet hatálya alá tartozó szervezetek kommunikációs feladatait tartalmazó éves közbeszerzési terv véleményezése, központi közbeszerző szervezetként közbeszerzések lebonyolítása és közbeszerzési megállapodások megkötése, a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződések teljesítésének ellenőrzése, valamint a központi közbeszerzési rendszer működtetése.

Kérjük, a rendelet szerint érintett szervezeteket, hogy a mellékelt táblázatokat, mint a rendelet szerinti adatszolgáltatást, kitölteni és az [[[EBLnwPvi4DU2gaW5mby5ua2hAbWUuZ292Lmh1]]] elektronikus levélcímre megküldeni szíveskedjenek.

(Miniszterelnökség)