Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Soltész Miklós államtitkár közleménye

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 24. 12:07

A német nemzetiség elűzetése – bármely országban, bármilyen politikai vezetés akaratából történt – a XX. század történelmének leggyalázatosabb eseményei közé tartozik.

Zarándokvonatok indulnak Csíksomlyóra, Czestochowába és Medjugorjéba

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 23. 14:46

Három zarándokvonatot indít idén a MÁV a Misszió Tours utazási irodával közösen: májusban az erdélyi Csíksomlyóba, júniusban a lengyelországi, czestochowai pálos kegyhelyre, októberben pedig a bosznia-hercegovinai Medjugorjéba - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

2,8 milliárd forint kormányzati támogatásból megújult a premontrei iskola Zsámbékon

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 16:47

A kormány 2,8 milliárd forintos támogatásából megújult és új ebédlőt, tornatermet is magába foglaló épületszárnnyal bővült a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán, a Pest megyei Zsámbékon.

Pozitív lépések várhatóak a muravidéki magyarok, illetve a rábavidéki szlovének számára

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 11:50

A Magyarországon élő szlovénokat, illetve a Szlovéniában élő magyarokat érintő intézkedésekről egyeztetett Ljubljanában január 21-én Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, akit tárgyalására elkísért Kissné Köles Erika, a magyar Országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólója. Mindenütt elismerően fogadták, hogy a magyar Országgyűlésben nemzetiségi szószólók képviselik az őshonos nemzetiségeket, illetve a kormány valódi partnerként tekint rájuk, amit a mai látogatás is jól mutat - fogalmazott az államtitkár.

A kultúra után immár az oktatásban, a gazdaságban és a médiában is egységesül Kárpát-medence

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. január 22. 11:49

Potápi Árpád János szerint a kultúra után immár az oktatásban, a gazdaságban és a médiában is egyre inkább egységes Kárpát-medencéről lehet beszélni.

Felbecsülhetetlen erő rejlik a diaszpóra magyarságában

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. január 20. 17:55

Ma már a diaszpóra magyarsága is a nemzetünk része, és az anyaország is úgy tekint rájuk, ahogy az őket megilleti – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa. Szilágyi Péter szerint a diaszpórában élők támogatására létrehozott programok megerősítették a világban elszórtan élő honfitársainkat, helyi közösségei­ket. A politikus beszámolt arról is: hamarosan két új programot indítanak, amelyek azokat a diasz­pórában élő fiatalokat támogatják, akik magyar középiskolában és felsőfokú intézményben kívánnak tovább tanulni.

Erdő Péter megnyitotta a Boldog Özséb-emlékévet

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 16:17

Alapítójára, Boldog Özsébre emlékezik halála 750. évfordulója alkalmából egy éven át a Magyar Pálos Rend. Az emlékévet Erdő Péter bíboros, esztergom-budaesti érsek nyitotta meg hétfőn a budapesti Szent István-bazilikában szentmise keretében.

A korábbi bűnök okozta sebek akkor gyógyíthatók, ha segítjük a ma élő német közösséget

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 11:16

A korábbi bűnök okozta sebeket akkor tudjuk gyógyítani, ha mindenben segítjük a ma élő német közösséget - hangsúlyozta az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap a Fejér megyei Mány katolikus temetőjében, a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából tartott ünnepségen.

Emeli a kormányhivatali dolgozók illetményét a kormány

Miniszterelnökség, 2020. január 18. 9:27

32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók illetményét 2020-ban. A megemelt fizetést áprilistól, 2020. január 1-jéig visszamenőleg kapják majd meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok ügyintézői és tisztviselői.

Kelet-Közép-Európa zsinagógái mutatkoztak be a belga fővárosban

Miniszterelnökség, 2020. január 17. 9:24

A Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet szervezésében tartották a „Kelet-közép európai zsinagógák világi hasznosítása” című kiállítás finisszázsát a brüsszeli Nagy Zsinagógában. A zárórendezvényen Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mondott beszédet.