Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség Európai Uniós ügyekért felelős államtitkára 2015. október 27-én Budapesten, megbeszélést folytatott George Ciamba-val, a román Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárával.

A találkozón a felek eszmecserét folytattak az Európai Unió különböző fórumain folyamatosan napirenden lévő, valamint az aktuális uniós kérdésekről.

Kép letöltéseFotó: Miniszterelnökség

Ennek részeként véleményt cseréltek a migrációval kapcsolatos fejleményekről, és értékelték a szeptember 25-i, a nyugat-balkáni migrációs útvonallal összefüggésben Brüsszelben tartott állam- és kormányfői találkozót is. Áttekintették a migrációs válság kezelését célzó bizottsági javaslatokat, valamint a magyar és román fél által javasolt megoldásokat.

A brit EU-reform kérdése mellett a megbeszélésen kitértek az Európai Unió előtt álló gazdasági kihívásokra, elsősorban a Gazdasági és Monetáris Unió mélyítésével kapcsolatos kérdésekre, a 2020-2026-os többéves pénzügyi keret tervezésére, valamint az energetikai, kereskedelempolitikai és biztonságpolitikai kérdésekre is.

(Miniszterelnökség)