európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Vezető hírek

Az Európai Unió bővítése új lehetőségeket jelent a tagállamok számára

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. június 19. 13:29

Az EU bővítéséről, a következő többéves pénzügyi keretről és az Európai Tanács júniusi ülésének előkészítéséről tárgyaltak az Általános Ügyek Tanácsa luxembourgi ülésén kedden, amelyen Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel együtt vett részt.

A horvát-magyar kapcsolatok erősebbek, mint valaha

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. június 14. 10:50

Horvátország és Magyarország közötti erős partnerséget mutatják a közelmúltban megtartott konstruktív tárgyalások, illetve az új magyar nagykövetségi épület is Zágrábban – mondta a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a horvát államiság napja alkalmából megtartott rendezvényen. Az államtitkár kiemelte, a migráció kérdésében a két ország hasonló kihívásokkal néz szembe az Európai Unióban.

A migráció a gazdasági eredményeket is veszélyezteti

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. május 24. 13:08

Magyarország a versenyképesség erősítése, a munkaalapú társadalom, valamint a családok támogatása által igyekszik választ adni a kihívásokra, a migrációt nem tarja megoldásnak a problémákra - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Német Gazdasági Klub európai parlamenti választásokról szóló rendezvényén.

Koholt vádak alapján próbálja Magyarországot elítéltetni az Európai Parlament bevándorláspárti többsége

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. április 10. 8:06

Koholt vádak alapján próbálja Magyarországot elítéltetni az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége, ezt bizonyítja az is, hogy nem halad előre a hetes cikk szerinti eljárás a tagállamok kormányait tömörítő tanácsban - jelentette ki kedden a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Kihívást jelent, de lehetséges az uniós tengeri határok védelme

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. március 28. 10:06

Kihívást jelent, de lehetséges az európai uniós tengeri határok védelme - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán máltai tárgyalásait követően az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

A magyarok nem tehetnek le arról, hogy egyenrangú félként kezeljék őket

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. március 18. 9:54

A magyarok soha nem tehetnek le arról, hogy egyenrangú félként kezeljék őket a világban - húzta alá ünnepi beszédében Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Szabadkán.

Még az EP-választások előtt meg akarják büntetni Magyarországot

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. március 12. 20:39

Folyamatosan érződik a nyomás a bevándorláspárti brüsszeli politikusok részéről, hogy Magyarországot még az európai választások előtt megbüntessék - állapította meg a magyar közmédiának nyilatkozva Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a magyar küldöttség tagjaként az uniós tagországok európai ügyekért felelős minisztereinek és államtitkárainak informális találkozóján vesz részt.

A biztonság és a migráció az európai emberek legnagyobb aggodalma

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. március 1. 10:29

A biztonság és a migráció okozza a legnagyobb aggodalmat az európai embereknek, az a politikai erő, amely nem ad erre választ, elszakad a választóktól - hangsúlyozta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Hamburgban, a Körber Alapítvány (Körber Stiftung) Magyarországgal foglalkozó pódiumbeszélgetésén.

Frans Timmermansnak a függetlenséget és nem a bevándorlást kéne képviselnie

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. február 22. 14:32

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Európai Bizottságot olyan politikusok képviseljék, mint Frans Timmermans, aki úgy kampányol a bevándorláspárti Soros-lista csúcsjelöltjeként, hogy szerinte ez nem befolyásolja függetlenségét – hangsúlyozta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára Litvániában és Lettországban folytatott tárgyalásain.