Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Varga Judit

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Videók

Megünnepelte a közgyűlés Pest megye önálló régióvá válásának kezdeményezését

Megünnepelte a közgyűlés Pest megye önálló régióvá válásának kezdeményezését2016. január 29.

Magyarország kezdeményezte Pest megye önálló régióvá válását az Európai Bizottságnál - ezt a megyei közgyűlés pénteki ülése előtt jelentették be. A kettéválasztás célja, hogy a Budapesthez képest kevésbé fejlett Pest megyére kedvezőbb európai uniós támogatási feltételek legyenek érvényesek 2020 után – mondta Vitályos Eszter.
Újraindult a felfüggesztett uniós pénzek kifizetése

Újraindult a felfüggesztett uniós pénzek kifizetése2015. szeptember 29.

Újraindult a kifizetés a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) első három prioritásában, miután az Európai Bizottság öt hónapos vita lezárását követően feloldotta a kifizetések felfüggesztését - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Magyarország az őszre teljesen lehívja az előző ciklus uniós forrásait

Magyarország az őszre teljesen lehívja az előző ciklus uniós forrásait2015. augusztus 12.

A hazai pályázóknak már kifizették a 2007-2013-mas uniós ciklus forrásainak 96 százalékát, és ősszel befejeződhet az uniós keret teljes lehívása - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
A munkahelyek számán mérhető a fejlesztéspolitika sikere

A munkahelyek számán mérhető a fejlesztéspolitika sikere2015. július 28.

Akkor mondható majd sikeresnek a 2014-2020-as időszak fejlesztéspolitikája, ha 5 millió, vagyis a jelenleginél 800 ezerrel több munkahely lesz Magyarországon 2020-ra, illetve ha az ország ki tudja építeni a gazdaság növekedését segítő iparágait - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
Az Európai Parlament elismeri a kormány erőfeszítéseit

Az Európai Parlament elismeri a kormány erőfeszítéseit2015. július 15.

Az Európai Parlament elismeri a kormány elmúlt öt évben tett erőfeszítéseit; minden támogatás adott ahhoz, hogy olyan fejlesztési rendszer működjön Magyarországon, amely 2020-ig a régió legversenyképesebb gazdaságává teszi az országot - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatóján.
Uniós pályázatok előkészítését segítő országos rendezvénysorozat indult

Uniós pályázatok előkészítését segítő országos rendezvénysorozat indult2015. június 16.

A vidék Magyarországa nélkül nem lehet sikeres fejlesztéspolitikát építeni - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden Veszprémben a SUPER - Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat nyitónapján.
Technikai vita zajlik hazánk és a Bizottság között

Technikai vita zajlik hazánk és a Bizottság között2015. április 15.

Ezt Csepreghy Nándor jelentette ki azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette az előző fejlesztési ciklus egyes kifizetéseit.
750 milliárd forint uniós forrás érkezik 2020-ig kutatás-fejlesztésre

750 milliárd forint uniós forrás érkezik 2020-ig kutatás-fejlesztésre2015. április 13.

Magyarországra 2020-ig a tervek szerint 750 milliárd forint érkezik közvetlenül innovációra, kutatásra, fejlesztésre - hangsúlyozta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vezetője a Csepreghy Nándor államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Leállíttatták az építkezést az M4-es autópálya kartellgyanúval érintett szakaszán

Leállíttatták az építkezést az M4-es autópálya kartellgyanúval érintett szakaszán2015. március 31.

Lázár János és Seszták Miklós miniszterek utasítást adtak arra, hogy azonnali hatállyal állítsák le az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését - jelentette be a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Az etyeki filmvárosban tartották az uniós fejlesztések nyílt napját

Az etyeki filmvárosban tartották az uniós fejlesztések nyílt napját2015. március 28.

Immár negyedik alkalommal hirdette meg a Miniszterelnökség az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja rendezvénysorozatot, amely országszerte 77 településen várja az érdeklődőket családbarát programokkal és látványos helyszíneken. A március 28-i eseményen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára mondott beszédet.
Közel 6700 milliárd forintnyi uniós támogatás lehívása előtt nyílt meg az út

Közel 6700 milliárd forintnyi uniós támogatás lehívása előtt nyílt meg az út2015. február 16.

Közel 6700 milliárd forintnyi uniós támogatás lehívása előtt nyílt meg az út azzal, hogy az Európai Bizottság a benyújtott 10 közül már 6 operatív programhoz megadta jóváhagyását a 2014-2020-as programozási időszakra vonatkozóan - mondta Dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Mérföldkőhöz érkezett az ország az uniós források lehívásában

Mérföldkőhöz érkezett az ország az uniós források lehívásában2015. február 9.

Magyarország mérföldkőhöz érkezett, a 2007-2013-as időszakban az országba érkező európai uniós források mértéke átlépte a 7000 milliárd forintot, az év végéig pedig további, több mint 1500 milliárd forint érkezhet – hangsúlyozta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
Nem lehet forrásvesztés az uniós pályázatoknál

Nem lehet forrásvesztés az uniós pályázatoknál 2015. január 22.

Minden pénzt haza kell hozni, nem lehet forrásvesztés – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azzal kapcsolatban, hogy a kormány tegnapi ülésén megtárgyalta és elfogadta a 2015-ös év fejlesztéspolitikai cselekvési tervét. Az MTVA felvétele.
A megyei matricával jelentős összeget spórolhatnak az autósok

A megyei matricával jelentős összeget spórolhatnak az autósok2014. december 11.

A januártól évi 5 ezer forintért vásárolható megyei autópálya matrica egy hónapra eső díja alig több, mint 400 forint, ennyi pénzért pedig az agglomerációból munkába járók nem térnek át a településeken átvezető mellékutakra - mondta Csepreghy Nándor budapesti sajtótájékoztatóján.
Főtáv-Alpiq együttműködés a távfűtés fejlesztésére

Főtáv-Alpiq együttműködés a távfűtés fejlesztésére2014. december 2.

A kormány a távhőszolgáltatók támogatása révén jelentősen hozzájárul a családok rezsicsökkentéséhez – mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár az Alpiq erőművében.
Egyszerűbb és jobb közbeszerzési törvény készül 2015-re

Egyszerűbb és jobb közbeszerzési törvény készül 2015-re2014. november 13.

Fair, tiszta és átlátható – ennek a három szempontnak kell majd megfelelnie az új közbeszerzési törvénynek – mondta Zsigmondné dr. Vitályos Eszter uniós fejlesztésekért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárral közös sajtótájékoztatóján.