Az Öveges-program ügye nem új, hiszen éppen a Miniszterelnökség indított vizsgálatot tavaly nyáron a programban tapasztalt visszaélések gyanújának felderítésére, a vizsgálat befejeztével pedig maga a Miniszterelnökség utasította az érintett tárcát, hogy tegyen büntetőfeljelentést – közölte Csepreghy Nándor.

A fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár az LMP sajtótájékoztatójára reagált kedden az MTI-nek.

„Hogy kerül a csizma az asztalra?” – kérdezte az európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, hangsúlyozva, hogy a Miniszterelnökségnek más ügyekhez hasonlóan ebben az esetben sincs lehetősége és szándéka sem a nyomozásba való beavatkozásra. Előzőleg Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője arról beszélt, hogy pártja szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egyaránt felelős lehet az Öveges-programmal kapcsolatos súlyos visszaélésekért.

Hadházy Ákos kifogásolta, hogy bár a Miniszterelnökség ellenőrzési főosztálya súlyos szabálytalanságokat tárt fel a mintegy 17 milliárd forintos, főleg kémiai laboratóriumok kialakítását vagy munkafüzetek készítését célzó oktatási program megvalósításában, felelősöket mégsem nevezett meg, és a vizsgálatokba nem vonta be a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt.

(MTI)