Ezt Csepreghy Nándor jelentette ki azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette az előző fejlesztési ciklus egyes kifizetéseit.

A fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmondta, a 2007-13-as időszak - vagyis még a szocialista kormányok pályázatelbírálási gyakorlata - összes kifizetéséből mintegy 700 milliárd forint felfüggesztéséről van szó, de a kabinet már tárgyal a lehetséges megoldásokról.

Kiemelte, technikai vita zajlik Magyarország és az Európai Unió illetékes szerve között, mely az előző kifizetési ciklus kiválasztási gyakorlatáról szól - amelyet egyébként a kormány éppen azért módosított 2014-ben, hogy megfelelő legyen.

Emlékeztetett, ilyen vitákra az elmúlt időszakban is számtalan példát láttunk az Európai Unió területén belül, hasonló viták voltak az Európai Bizottság és Szlovákia, a Bizottság és Szlovénia, vagy akár Csehország vonatkozásában.

Csepreghy Nándor elmondta, várhatóan pár tíz milliárd forintnyi lesz az a forrás, melyet nem lehet majd felhasználni az eredeti programra, az összeget ugyanakkor más fejlesztési célokra fel lehet majd használni.

A sajtótájékoztató anyaga full HD minőségben tölthető le a Sajtószobából.

(kormany.hu)