Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Varga Judit

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Az európai baloldalt hidegen hagyják a Magyarországgal kapcsolatos tények

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2018. június 21. 9:46

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára ismételten kétoldalú egyeztetéseket folytatott Brüsszelben az Európai Parlament képviselőivel az úgynevezett Sargentini-jelentés kapcsán, illetve részt vett az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (EP LIBE) szerdai ülésén, amelyen a képviselők megtárgyalták a zöldpárti holland képviselő által készített jelentéstervezethez benyújtott módosító indítványokat.

A Magyar Kormány következetes bevándorlási politikája miatt támadja Magyarországot az Európai Parlament

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2018. június 12. 16:15

Varga Judit a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára kétoldalú egyeztetéseket folytatott Brüsszelben és Strasbourgban az Európai Parlament számos képviselőjével az úgynevezett Sargentini-jelentés kapcsán, valamint tárgyalt Navracsics Tibor uniós biztossal és Konrad Szymański lengyel uniós ügyekért felelős miniszterrel.

Magyarország az uniós átlag fölött van a támogatások brüsszeli lehívásában

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2018. január 9. 11:53

Jó ütemben folyik az uniós támogatások kifizetése, a tavalyi évben, december 31-ig 2488 milliárd forintot fizettek ki a pályázatok hazai nyerteseinek, ebből az év végéig több mint 900 milliárd forint már megérkezett Brüsszelből - mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.

Lezárult az EGT és a Norvég finanszírozási mechanizmusok jelenlegi periódusa

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2017. november 16. 13:40

Magyarország másodszor részesülhetett az Európai Gazdasági Térség (EGT) és a Norvég Alapok forrásaiból, több mint nyolc év közös munkája zárult le - mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az EGT és a Norvég finanszírozási mechanizmusok 2009-2014-es időszakának ünnepélyes záró konferenciáján.

Mintegy 3,2 milliárd forintból épített gyárat a Márka Üdítőgyártó Kft. Felsőlajoson

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2017. október 27. 14:21

Mintegy 3,2 milliárd forintból épített gyártó és palackozó üzemet a Márka Üdítőgyártó Kft. a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson 500 millió forint európai uniós támogatással.

Megnyíltak a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program pályázatai

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2017. október 6. 11:06

Már pályázhatnak a felvidéki mezőgazdasági-, illetve mikro-, kis- és középvállalkozók a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program forrásaira; a Széchenyi Programiroda elindította a pályázatok leadására szolgáló www.baross-palyazatok.eu internetes oldalt.

Közös kerékpárút-hálózatot alakít ki Szlovénia és Magyarország

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2017. szeptember 18. 14:24

Az egykori vasfüggöny által kettészakított határtérség integrációját szolgáló közös kerékpáros turisztikai hálózatot alakít ki Szlovénia és Magyarország.

Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2017. szeptember 15. 12:43

Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása, a megítélt és leszerződött támogatások kétszeres javulást mutatnak a 2014-2020-as időszakban az előző, 2007-2013-as fejlesztési periódushoz képest - mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken a HG Media csoport Fókuszban rendezvénysorozatának fejlesztéssel és versenyképességgel foglalkozó konferenciáján, Budapesten.

Újraindult Magyarország, Szlovákia, Románia és Ukrajna együttműködési programja

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2017. július 13. 15:53

Újraindult Magyarország, Szlovákia, Románia és Ukrajna határon átnyúló, Huskroua elnevezésű együttműködési programja, amelynek nyitókonferenciáját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, a L'Huillier-Coburg-kastélyban tartották csütörtökön.

Komárom-Esztergomban 12 milliárd forintot fizettek ki a területfejlesztési program támogatásaiból eddig

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2017. június 29. 15:15

Komárom-Esztergom megye a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) 26 milliárd forintot használhat fel, amelyből 18 milliárd forintról már szerződést kötöttek és 12 milliárd forintot már ki is fizettek a projektek megvalósítóinak - mondta a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért díjak átadása előtti köszöntőjében.