Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Varga Judit

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Vezető hírek

A német-magyar együttműködés gerince a közös értékek tisztelete

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. december 4. 16:05

2018. december 4-én a budapesti Andrássy Egyetemen megrendezett Német-Magyar Fórumon mondott köszöntőt Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

A Magyar Kormány következetes bevándorlási politikája miatt támadja Magyarországot az Európai Parlament

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2018. június 12. 16:15

Varga Judit a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára kétoldalú egyeztetéseket folytatott Brüsszelben és Strasbourgban az Európai Parlament számos képviselőjével az úgynevezett Sargentini-jelentés kapcsán, valamint tárgyalt Navracsics Tibor uniós biztossal és Konrad Szymański lengyel uniós ügyekért felelős miniszterrel.

Az észt és a bolgár európai uniós elnökségek, eredményeiről és kihívásairól rendezett kerekasztalt a Külügyi és Külgazdasági Intézet

, 2018. január 31. 13:55

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. január 30-án a Külügyi és Külgazdasági Intézet meghívására részt vett a „Stronger together – Mapping the New Path for the European Union” című kerekasztal beszélgetésen Ulyana Bogdanska, Bulgária budapesti nagykövete és Rein Oidekivi, Észtország Ausztriába, Szlovákiába, Magyarországra és Svájcba akkreditált nagykövetének társaságában.

Magyarország az uniós átlag fölött van a támogatások brüsszeli lehívásában

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2018. január 9. 11:53

Jó ütemben folyik az uniós támogatások kifizetése, a tavalyi évben, december 31-ig 2488 milliárd forintot fizettek ki a pályázatok hazai nyerteseinek, ebből az év végéig több mint 900 milliárd forint már megérkezett Brüsszelből - mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.

Lezárult az EGT és a Norvég finanszírozási mechanizmusok jelenlegi periódusa

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2017. november 16. 13:40

Magyarország másodszor részesülhetett az Európai Gazdasági Térség (EGT) és a Norvég Alapok forrásaiból, több mint nyolc év közös munkája zárult le - mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az EGT és a Norvég finanszírozási mechanizmusok 2009-2014-es időszakának ünnepélyes záró konferenciáján.

A digitalizáció az egyik legfontosabb "személyes közügy"

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Digitális Jólét Program, 2017. október 18. 14:56

A digitalizációt a következő évtized legnagyobb gazdaságfejlesztési programjának és az egyik legfontosabb "személyes közügynek" nevezte szerdán Deutsch Tamás, a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Újraindult Magyarország, Szlovákia, Románia és Ukrajna együttműködési programja

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2017. július 13. 15:53

Újraindult Magyarország, Szlovákia, Románia és Ukrajna határon átnyúló, Huskroua elnevezésű együttműködési programja, amelynek nyitókonferenciáját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, a L'Huillier-Coburg-kastélyban tartották csütörtökön.

Szándéknyilatkozatot írtak alá civil szervezetek a rákellenes küzdelemért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 3. 12:18

A rákellenes küzdelem, a szűrések és a minél korábbi felismerés fontosságáról írtak alá szándéknyilatkozatot civil szervezetek Budapesten a rákellenes világnap alkalmából. Novák Katalin államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a betegség elleni küzdelemben nagyon fontos a megelőzés, a magunkra, családtagjainkra való odafigyelés.

Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár , 2016. augusztus 1. 14:10

Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést - hívta fel a figyelmet Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium (ESZK) védőnői tagozatának vezetője az anyatejes táplálásról a szoptatás világnapján tartott nemzetközi konferencián, Budapesten.