A közösségek megmaradásának záloga a hit, amely biztosítja a hitéhez és történelmi gyökereihez ragaszkodó közösségek fennmaradását évszázadokon keresztül – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Kisbucsán, a megújult kápolna megáldását követően.

Soltész Miklós államtitkár az október 6-án tartott liturgiát követően méltatta a helyi közösség összefogását, sokak önkéntes munkáját és kiemelte a keresztény közösségek szerepét nemzetünk szellemi és lelki megújulásában.

A felújított kápolnát és a híveket Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye nyugalmazott érseke áldotta meg. Az érsek örömét fejezte ki, hogy Magyarországon nem kell templomokat bezárni, mint egyes nyugat-európai országokban, sőt, csak a Veszprémi Főegyházmegyében a duplájára nőtt az egyházi esküvők száma az elmúlt öt évben – tette hozzá.

A Zala megyei település kápolnája 11 millió forintos beruházással újult meg: felújították a tetőszerkezetet, a belső teret, megtörtént a villamos hálózat cseréje, új nyílászárókat kapott az istenháza, új vizesblokk is épült, megújult a Mária-szoborfülke és elvégezték a szobor restaurálását is. A munkálatok az önkormányzat, környékbeli vállalkozók és a kisbucsai közösség összefogása révén valósultak meg, melyhez Magyarország Kormánya 6,6 millió forint támogatást nyújtott.

(Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)