Fontos a gyermekek szeretetre nevelése - mondta Soltész Miklós a kívül-belül megújult Szent Margit Római Katolikus Óvoda megáldásán, az intézmény alapításának huszonöt éves jubileumi ünnepségén Veszprémben.

Magyarország Kormánya 325 millió forinttal támogatta a felújítást: megújult az épület homlokzata, kicserélték a nyílászárókat, emellett a szobákat és az udvart is új játékokkal szerelték fel – tette hozzá a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Soltész Miklós úgy fogalmazott: az óvodában a természetes életre nevelik a gyermekeket. A pedagógusok nemcsak a kereszténységre tanítják a kicsiket, hanem mindarra, ami természetes az életben.

Várost és közösséget is építünk – fogalmazott Porga Gyula. Veszprém polgármestere kiemelte: a közösség legkisebb építőköve a család, ezért fontos, hogy a város minél jobb feltételeket biztosítson a gyermekneveléshez. Az egyházi óvoda nemcsak épület, hanem szellemi műhely is a város számára. A polgármester az intézmény vezetőjének egy babazászlót ajándékozott, amely a kisgyermekek születését hirdeti.

A megújult épületet és használóit Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke áldotta meg. Az eseményen részt vett Ovádi Péter, Veszprém országgyűlési képviselője.

(Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)