December 14-én adták át Barcson a megújult Szegedi Tibor Cigány Közösségi Házat. A fiatalon elhunyt barcsi roma politikusról elnevezett közösségi házat Magyarország Kormánya támogatásával mintegy 300 millió forintból teljesen felújították és kibővítették.

Az elmúlt évtizedekben voltak, akik abban hittek, hogyha a segélyt osztogatják, azzal méltó életet tudnak adni másoknak. Mi sokkal inkább abban hiszünk, és nemcsak hiszünk, hanem tesszük is, hogy az a méltó az emberi élethez, amikor a cselekvő szeretet és a cselekvő segítség jut el az emberekhez – mondta az átadóünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára

Fotó: Peti József

A házban nyári táborokat, közösségi programokat, a helyi romák integrációját elősegítő képzéseket tartanak. A felújított épületben új közösségi terek, konyha, irodák és tároló helyiségeket alakítottak ki, valamint létesítettek egy nagyobb termet és színpadot is. A megduplázott alapterületű komplexum naponta több mint 250 embernek nyújt sokrétű segítséget. A megújított közösségi ház átadásán részt vett Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Koós Csaba polgármester. Az épületet és használóit Sass Rudolf esperes, Barcs plébánosa áldotta meg.

(Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)