Hatvan sokgyermekes szabadkai családnak vitt tartós élelmiszerekből és édességből álló karácsonyi ajándékcsomagot hétfőn a Katolikus Karitász.

A csomagosztáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a határon túliak segítése "évről évre visszatérő nagyon szép munka és feladat", és a karitatív szervezetekkel a Kárpát-medence sok-sok családjához eljutnak.

Fotó: Molnár Edvárd/MTI

"Tudjuk, hogy ez csepp a tengerben, nem oldja meg a mindennapi problémákat, de üzenet, hogy az anyaországban lévő karitatív szervezetek, a kormány és az ott élő emberek odafigyelnek a rászorulókra és próbálnak nekik segíteni" - magyarázta.

Az államtitkár kiemelte, hogy karácsonykor egy kicsi ajándék átnyújtásával tudnak segíteni, a vajdasági gazdaságfejlesztési programon keresztül pedig hosszú távon segíteni a magyar családokat a részt vevő vállalkozásokon keresztül. Az azonnal segítség lelki erőt ad, míg a gazdaságfejlesztés a szülőföldön való boldogulást segíti elő - tette hozzá.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: a csomagok olyan alapvető élelmiszereket tartalmaznak, amelyekre a mindennapokban szükség lehet. "Ezzel próbáljuk a családok kiadásait csökkenteni az ünnepek előtt" - húzta alá. Mint mondta: olyan magyar emberek támogatásából tudnak segíteni, akik szívesen áldoznak arra, hogy a határon túli magyarok élete jobb legyen.

(MTI)