Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Soltész Miklós

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Szent István üzenete, hogy az országot meg kell őrizni keresztény és nemzeti államnak

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 17:17

Szent István máig ható üzenete, hogy az országot továbbépítve és megerősítve meg kell tartani keresztény és nemzeti államnak - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, hozzátéve: ezeket a törekvéseket akarja "a liberális világ elvtelen politizálása szétverni", saját eszméit pedig mindenkire ráerőltetni.

Átadták a Fasori Református Gyülekezet új óvodáját

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 17:13

Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy "mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat", hanem újakat építünk - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt: a református egyház - akárcsak a többi egyház - számíthat a kormány segítségére a jövőben is, hiszen tudják, hogy a nemzet és a kereszténység megőrzésében milyen fontos munkát végeztek és végeznek az egyházak.

Magyarország a kereszténység védőbástyája

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 11:01

Magyarország a kereszténység védőbástyája - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

Megújult a lajosmizsei református templom

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 10:54

Hatalmas munkát végeznek az egyházaink a közösségek érdekében, így amikor megújítunk egy templomot az országban, akkor ezt a szolgálatot is megköszönjük.

Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 10:29

Oktatási, kulturális és szabadidős komplex fejlesztés valósult meg Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban: az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó, 1,45 milliárd forintból létrejött Közös-Tér Központot pénteken adták át.

Kormányzati támogatással újabb zsidó hittankönyv jelenik meg

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 13. 11:09

A magyar kormány továbbra is támogatja a zsidó hittankönyvek megjelenését, ezért az általános iskola negyedik osztályosai számára készülő kiadványhoz hatmillió forinttal járul hozzá - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten.

Megújult a református templom Pusztafalun

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 12. 14:54

Az alig 200 lelkes község összefogása a templom és a település megújításáért példaértékű lehet a környező falvak számára – mondta Soltész Miklós a megújult református templom avatásán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztafalun szeptember 11-én. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a hálaadó istentiszteletet követő beszédében hozzátette, Magyarország Kormánya 40 millió forint támogatást biztosított a templom belső renoválására.

Keresztény gyökereiből táplálkozhat a nemzet

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 9. 9:58

Egy olyan világban, ahol üldözik a kereszténységet és templomokat rombolnak le, élő keresztény gyökereiből táplálkozhat egy nemzet - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Balatonalmádiban, a Szent Imre Plébániatemplom kertjében tartott ünnepségen.

A keresztény egyházak meghatározó segítők a nemzet és a családok megerősítésében

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 9. 9:45

Óriási feladat és felelősség Magyarországon a nemzet és a családok megerősítése, ebben a keresztény egyházak segítő szerepe meghatározó.

Átadták a szegedi Szent Őrangyalok Óvoda épületét

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 6. 12:01

Az egyház, a szerzetesrend, a kormány és sok jó szándékú segítő összefogásával készült el a szegedi Szent Őrangyalok Óvoda épülete - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Tisza-parti városban.