Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Soltész Miklós

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Megújul a sátoraljaújhelyi piarista kollégium

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 28. 8:21

Két részletben, összesen több mint 1,8 milliárd forintból teljesen megújul a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Piarista Kollégium - jelentette be sajtótájékoztatón az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn.

Szent Kinga-szoboravató Küngösön

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 27. 12:28

Július 24-én Szent Kingát, Lengyelország és Litvánia védőszentjét ünnepelte a Katolikus Egyház. „Szent Kingán keresztül olyan kapocs fog össze minket a lengyelekkel, de a szlovákokkal, csehekkel, ruszinokkal és ukránokkal is, melyet egyre kevésbé tudnak szétszakítani” – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a hagyományos, magyar-lengyel történelmi értékközösséget megjelenítő Veszprém megyei búcsú keretében, a küngösi hívek adományából állított Szent Kinga szobor avatásán.

Folytatódik az egyházi épületek értékmentő felújítása

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 23. 8:51

Folytatódik a - legtöbbször jelentős történelmi és turisztikai értékekkel is bíró - egyházi épületek értékmentő felújítása - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a kőszegi Jézus Szíve templom előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Magyarország legkisebb települése is számít

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 20. 13:19

Magyarország legkisebb települése is számít - hangoztatta vasárnap Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, amikor vasárnap megszentelték az ötszáz lakosú Vas megyei Bérbaltavár kormányzati támogatással felújított, 266 évvel ezelőtt épült római katolikus templomát.

Átadták a kormányzati támogatással kialakított horvát kulturális központot Baján

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 17. 9:45

Átadták a kormányzati támogatással 100 millió forintból kialakított horvát kulturális központot csütörtökön Baja belvárosában.

Nagy felelősségünk az élet minden területén a szerb-magyar barátság elmélyítése

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 9. 15:51

Nagy felelősségünk az élet minden területén a szerb-magyar barátság elmélyítése - fogalmazott a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Gárdonyban, ahol a Palicsi Vitorlás Klub magyar és szerb sportolóinak vitorlástábora zajlik.

Négyszázmillió forintos pályázat nemzetiségi beruházásokra

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 8. 9:40

Négyszázmillió forintos pályázattal segíti a nemzetiségek egy- és kétmillió forint közötti beruházásait a kormányzat - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Pécsen, sajtótájékoztatón.

A hit továbbadása megtartó erő

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 12:08

Megtartó erőnek nevezte a hit továbbadását a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Debrecenben, a görögkatolikus turisztikai látogatóközpont átadásán.

Átadták a ciszterciek siófoki családi apartmanházát

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 2. 11:38

Átadták szerdán a ciszterci rend Szent Bernadett családi apartmanházát Siófokon, amely a kormány 615 millió forintos támogatásával épült meg. Az átadáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az egyháznak mindig fontos volt a család, a kormány támogatási rendszere is a családok tiszteletéből fakad.