Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Soltész Miklós

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Soltész Miklós államtitkár közleménye

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 24. 12:07

A német nemzetiség elűzetése – bármely országban, bármilyen politikai vezetés akaratából történt – a XX. század történelmének leggyalázatosabb eseményei közé tartozik.

Zarándokvonatok indulnak Csíksomlyóra, Czestochowába és Medjugorjéba

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 23. 14:46

Három zarándokvonatot indít idén a MÁV a Misszió Tours utazási irodával közösen: májusban az erdélyi Csíksomlyóba, júniusban a lengyelországi, czestochowai pálos kegyhelyre, októberben pedig a bosznia-hercegovinai Medjugorjéba - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

2,8 milliárd forint kormányzati támogatásból megújult a premontrei iskola Zsámbékon

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 16:47

A kormány 2,8 milliárd forintos támogatásából megújult és új ebédlőt, tornatermet is magába foglaló épületszárnnyal bővült a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán, a Pest megyei Zsámbékon.

Pozitív lépések várhatóak a muravidéki magyarok, illetve a rábavidéki szlovének számára

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 11:50

A Magyarországon élő szlovénokat, illetve a Szlovéniában élő magyarokat érintő intézkedésekről egyeztetett Ljubljanában január 21-én Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, akit tárgyalására elkísért Kissné Köles Erika, a magyar Országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólója. Mindenütt elismerően fogadták, hogy a magyar Országgyűlésben nemzetiségi szószólók képviselik az őshonos nemzetiségeket, illetve a kormány valódi partnerként tekint rájuk, amit a mai látogatás is jól mutat - fogalmazott az államtitkár.

Erdő Péter megnyitotta a Boldog Özséb-emlékévet

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 16:17

Alapítójára, Boldog Özsébre emlékezik halála 750. évfordulója alkalmából egy éven át a Magyar Pálos Rend. Az emlékévet Erdő Péter bíboros, esztergom-budaesti érsek nyitotta meg hétfőn a budapesti Szent István-bazilikában szentmise keretében.

A korábbi bűnök okozta sebek akkor gyógyíthatók, ha segítjük a ma élő német közösséget

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 11:16

A korábbi bűnök okozta sebeket akkor tudjuk gyógyítani, ha mindenben segítjük a ma élő német közösséget - hangsúlyozta az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap a Fejér megyei Mány katolikus temetőjében, a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából tartott ünnepségen.

A gyermekvállalást lelkileg is támogatni kell

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 17:20

A gyermekvállalást nemcsak anyagilag, de lelkileg is támogatni kell - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten.

A nemzetiségeknek nyújtott támogatásoknak a szülőföldön maradást kell szolgálniuk

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. január 7. 16:10

A nemzetiségeknek nyújtott támogatásoknak a szülőföldön való megmaradást és a nemzetiségi közösségek megerősítését kell szolgálniuk - hangoztatta kedden a szlovének lakta Rába-vidéken található Apátistvánfalván az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az őshonos nemzetiségek a magyar nemzet elszakíthatatlan részei

Miniszterelnök-helyettes, 2019. december 17. 15:47

Az őshonos nemzetiségek a magyar nemzet elszakíthatatlan részei; a magyar állam feladata pedig, hogy fejlődésükhöz, gazdagodásukhoz és értékmegőrzésükhöz biztosítsa a feltételeket - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Nemzetiségekért-díj átadásán kedden Budapesten.