Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Soltész Miklós

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A magyar nemzet integráns részei az őshonos nemzetiségek

Miniszterelnök-helyettes, 2019. május 22. 10:25

A magyar nemzet integráns részét alkotják a magyarországi őshonos nemzetiségek, akiknek kultúrája a magyar nemzetet és az egyetemes emberiséget egyaránt gazdagítja - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes kedden Budapesten a Pro Cultura Minoritatum Hungarie díjak átadása alkalmából.

Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett

Miniszterelnökség, Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, 2019. május 14. 16:41

A kereszténység a legüldözöttebb vallás, de Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett - erről beszélt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség államtitkára a nigériai keresztény egyházi vezetők részvételével tartott rendezvényen.

Példaértékű a magyarországi bolgárok helyzete

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. május 13. 16:31

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára bolgár egyházi és nemzetiségi vezetőkkel folytatott tárgyalást Budapesten.

2800 templom újult meg kilenc év alatt a kormány támogatásával

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. május 13. 9:17

Amíg Európa nyugati felén sorra zárják be a templomokat, addig Magyarországon és a Kárpát-medence magyarok lakta településein mintegy 2800 templom újult meg és 120 épült fel az elmúlt kilenc évben a magyar kormány támogatásával - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Karádon.

A magyar kormány 160 millió forinttal támogatja a csíksomlyói pápai mise előkészületeit

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. május 6. 15:18

A magyar kormány közel 160 millió forinttal támogatja a június elsején tartandó csíksomlyói pápai mise előkészületeit - közölte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Csíksomlyón.

Megnyílt az évad a Velencei-tónál

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. május 6. 10:50

Megkoszorúzták a tavat a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) szezonnyitóján, ezzel hivatalosan is megkezdődött a 2019-es évad.

A 2002-es lengyel buszbaleset áldozataira emlékeztek Balatonszentgyörgyön

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. május 6. 9:18

A 2002-es lengyel buszbaleset áldozatainak emlékére lengyel-magyar szentmisét tartottak pénteken Balatonszentgyörgyön, majd Balatonberényben Mária-szobrot avattak a 7-es út balatonkeresztúri körforgalmánál.

Megújult a budapesti szlovák iskola kollégiuma

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. április 30. 15:05

Több mint kétszázmillió forintból megújult a budapesti Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon 153 férőhelyes kollégiuma. A felújítást a kormány 133 millió forinttal, az Országos Szlovák Önkormányzat pedig 81 millió forinttal támogatta.

Új templom épült Pátyon

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. április 29. 10:04

A kereszténységből fakadó tudás, erkölcs és hit megtartó erő - mondta Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a Pest megyei Pátyon, ahol új római katolikus templom épült . A Szent II. János Pál pápa-templomot Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szentelte fel vasárnap szentmise keretében.