Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Soltész Miklós

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Átadták a Fasori Református Gyülekezet új óvodáját

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 17:13

Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy "mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat", hanem újakat építünk - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt: a református egyház - akárcsak a többi egyház - számíthat a kormány segítségére a jövőben is, hiszen tudják, hogy a nemzet és a kereszténység megőrzésében milyen fontos munkát végeztek és végeznek az egyházak.

Magyarország a kereszténység védőbástyája

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 11:01

Magyarország a kereszténység védőbástyája - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

Szent István üzenete, hogy az országot meg kell őrizni keresztény és nemzeti államnak

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 17:17

Szent István máig ható üzenete, hogy az országot továbbépítve és megerősítve meg kell tartani keresztény és nemzeti államnak - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, hozzátéve: ezeket a törekvéseket akarja "a liberális világ elvtelen politizálása szétverni", saját eszméit pedig mindenkire ráerőltetni.

Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 10:29

Oktatási, kulturális és szabadidős komplex fejlesztés valósult meg Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban: az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó, 1,45 milliárd forintból létrejött Közös-Tér Központot pénteken adták át.

Megújult a lajosmizsei református templom

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 10:54

Hatalmas munkát végeznek az egyházaink a közösségek érdekében, így amikor megújítunk egy templomot az országban, akkor ezt a szolgálatot is megköszönjük.

Kormányzati támogatással újabb zsidó hittankönyv jelenik meg

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 13. 11:09

A magyar kormány továbbra is támogatja a zsidó hittankönyvek megjelenését, ezért az általános iskola negyedik osztályosai számára készülő kiadványhoz hatmillió forinttal járul hozzá - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten.

Megújult a református templom Pusztafalun

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 12. 14:54

Az alig 200 lelkes község összefogása a templom és a település megújításáért példaértékű lehet a környező falvak számára – mondta Soltész Miklós a megújult református templom avatásán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztafalun szeptember 11-én. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a hálaadó istentiszteletet követő beszédében hozzátette, Magyarország Kormánya 40 millió forint támogatást biztosított a templom belső renoválására.

Keresztény gyökereiből táplálkozhat a nemzet

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 9. 9:58

Egy olyan világban, ahol üldözik a kereszténységet és templomokat rombolnak le, élő keresztény gyökereiből táplálkozhat egy nemzet - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Balatonalmádiban, a Szent Imre Plébániatemplom kertjében tartott ünnepségen.

A keresztény egyházak meghatározó segítők a nemzet és a családok megerősítésében

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 9. 9:45

Óriási feladat és felelősség Magyarországon a nemzet és a családok megerősítése, ebben a keresztény egyházak segítő szerepe meghatározó.