Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Soltész Miklós

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A hazánkban őshonos nemzetiségek szószólói is támogatják a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. május 3. 13:18

Magyarország kiemelkedő és példamutató módon támogatja a velünk élő nemzetiségek életét, megmaradását, Európa számos országában azonban sajnos nem ez a helyzet – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, miután május 2-án a magyar Országgyűlés nemzetiségi képviselőjével és szószólóival találkozott.

Fontos az együttműködés az idősotthonok fenntartói és az intézményvezetők között

Kormányzat, 2020. április 27. 11:07

Fontos az együttműködés az idősotthonok fenntartói és az intézményvezetők között a koronavírus-fertőzés megelőzésében, valamint az otthonok vezetősége és az ott dolgozók között is - mondta Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke szombaton Dabason.

Erőt adó összefogás – Adományok a járványügyi feladatokat ellátó kórházaknak

Kormányzat, 2020. április 27. 11:06

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke pénteken, az ajkai Magyar Imre Kórház előtt tartott sajtótájékoztatón a koronavírus-járványra utalva arról beszélt, hogy az adományt az ajkai, a debreceni, a kiskunhalasi, a miskolci, a szekszárdi és a székesfehérvári kórházba juttatják el a karitatív tanács tagszervezetei.

Csaknem negyedmilliárd forint adomány érkezett eddig a Nemzeti összefogás számlájára

Kormányzat, 2020. április 22. 14:30

Már csaknem negyedmilliárd forint adomány érkezett a Nemzeti összefogás számlájára, emellett a vállalatok is jelentős segítséget biztosítottak és nyújtanak folyamatosan termékek, eszközök, gépjárművek élelmiszerek felajánlásával a koronavírus járvány elleni küzdelemben - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Pécsen.

A falvakban élők is számíthatnak a kormány segítségére

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. április 17. 18:27

A koronavírus-járvány ugyan a városokhoz képest sokkal kisebb mértékben van jelen a falvakban, a gazdasági nehézségek leküzdésében a kisebb településeken élők is számíthatnak a kormányzat segítségére - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Kisszentmártonban.

Már kétszázmillió forintnál több adomány érkezett a Nemzeti összefogás számlájára

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. április 16. 15:51

Már több mint kétszázmillió forint adomány érkezett a veszélyhelyzet elrendelése óta a nemzeti összefogás vonalán, illetve számlaszámán keresztül - jelentette be Soltész Miklós államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke csütörtökön Csömörön.

Egyházi lelkisegély-vonalak: segítség a járványban is

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. április 11. 10:25

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, az egyházak szolgálata iránt ilyenkor kiemelkedő igény mutatkozik. A mostani ünnep egyedülálló abban, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzetben a templomokban nincsenek nyilvános liturgiák, szertartások. Ezt részben pótolják a televíziós, rádiós, internetes közvetítések, de ebben a helyzetben felértékelődik az egyházak által működtetett lelki segélyvonalak szerepe is.

Segélycsomagot kapnak a Tiszántúli Református Egyházkerület diakóniai intézményei

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. április 11. 12:16

Harmincötmillió forint értékű segélycsomagot oszt ki a Magyar Református Szeretetszolgálat a Tiszántúli Református Egyházkerület diakóniai intézményeinek dolgozói és gondozottjai, valamint a vidék rászoruló családjai számára - jelentették be a karitatív akció pénteki, debreceni sajtótájékoztatóján.

Autókat ajánlott fel kórházaknak és karitatív szervezeteknek a Ford Magyarország

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. április 8. 13:29

Autókat ajánlott fel kórházaknak és karitatív szervezeteknek a Ford Magyarország a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére. A tizenöt jármű elsődlegesen az egészségügyi személyzetet, illetve a kórházak és a karitatív szervezetek bármely, a veszélyhelyzettel összefüggő feladatának ellátását segíti.