A Vidékfejlesztési Program keretében mintegy 155 millió forint támogatást nyert Bakonypéterd község önkormányzata, melynek köszönhetően egyedi szennyvízkezelési rendszer kiépítésére nyílik lehetőség a településen. Március 13-án a projekt nyitórendezvényén Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára üdvözölte az idei évben megvalósuló beruházást.

Mint kiemelte, a vidéki települések szennyvízkezelési beruházásainak támogatása része a kormány hosszú távú környezetvédelmi stratégiájának. A Vidékfejlesztési Program keretében a szennyvízkezelésre elkülönített, mintegy 12 milliárd forintos forrás kedvezményezettei az igazán kis lélekszámú, úgynevezett 2000 lakosegyenérték alatti települések, mint Bakonypéterd község.

Az elnyert mintegy 155 millió támogatás felhasználásával Bakonypéterd önkormányzata várhatóan még az idei évben, összesen több mint 200 millió forintból valósíthatja meg fejlesztési elképzeléseit. A beruházás során a település belterületén 111 ingatlan bevonásával épül szennyvízelvezető csatorna-hálózat és 4 darab szennyvízkezelő berendezés is telepítésre kerül.

Az államtitkár kiemelte, hogy a Miniszterelnökség országos szinten ez idáig 38 darab szennyvízkezelési beruházást támogatott, közel 5 milliárd forint értékben. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a pályázat jelenleg is nyitva áll az önkormányzatok számára, a beérkezett kérelmek elbírálása folyamatosan zajlik.

Kis Miklós emlékeztetett, hogy a 2018-as év a beruházások éve lesz. A Vidékfejlesztési Program keretében támogatott projektek megvalósítása, mint Bakonypéterd szennyvízkezelési rendszerének kiépítése is, szemmel láthatóan bizonyítják a Kormány vidékfejlesztési törekvéseinek megvalósulását.

(Miniszterelnökség)