Ünnepélyes keretek között avatták fel április 4-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei igazgatóságának felújított épületét és a hozzá tartozó falugazdász fogadóirodát, Kecskeméten. Az eseményen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntő beszédében a köztestület tevékenységét méltatta.

Mint kiemelte, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az agrárium, az élelmiszeripar egészét összefogva komoly, mértékadó szakmai tárgyalópartnere, stratégiai szövetségese a kormányzatnak és a magyar gazdálkodóknak. A köztestület legfontosabb feladata, hogy segítse a termelők munkáját, fejlesztéseik sikeres megvalósítását, valamint részt vállaljon a bürokratikus terhek csökkentésében. Az agrárkamara segítő jobb keze mellett a gazdálkodóknak csak egy dologra kell koncentrálniuk: a legjobb minőségben és a lehető leghatékonyabban termeljenek kiváló magyar élelmiszereket, értékesítve azokat a hazai és a külföldi piacokon.

Kép letöltéseFotó: Miniszterelnökség

Kis Miklós emlékeztetett, hogy a kormányzat mintegy 8 milliárd forint támogatás biztosításával járul hozzá az agrárkamara tudásmegosztó, információátadó tevékenységéhez, valamint a falugazdász-hálózat működtetéséhez. A rendelkezésre álló forrásokkal pedig a köztestület jól gazdálkodik, hiszen Bács-Kiskun megye 119 településének szinte mindegyikében tartanak ügyfélfogadást.

Az államtitkár hangsúlyozta, jogos az elvárás az agrárkamarai tagok részéről, hogy a kötelező tagdíjért cserébe, emelkedjen például a szolgáltatások minősége is. Ennek szellemében a Bács-Kiskun megyei igazgatóság épületének felújítása nagy segítséget nyújt abban, hogy egy jó adottságokkal rendelkező, modern épületben, végre méltó körülmények között nyíljon lehetőség a térség gazdálkodóinak fogadására. A szakemberek, gyakorló gazdálkodók tapasztalatai ugyanis jelentősen hozzájárulnak a rendelkezésre álló források hatékony felhasználásához az agráriumban.

Kép letöltéseFotó: Miniszterelnökség

Az avatóünnepség végén Kis Miklós Zsolt államtitkár, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Kovács Ernő kormánymegbízott, az agrárkamara Bács-Kiskun megyei elnökével, Gáspár Ferenccel közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

(Miniszterelnökség)