Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Vidékfejlesztési támogatással épült gyümölcsfeldolgozó üzem Nógrád megyében

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. május 17. 14:50

A Vidékfejlesztési Program keretében elnyert, mintegy félmilliárd forintos támogatásnak köszönhetően a Berkenye Faluszövetkezet egy közel egymilliárd forint összértékű élelmiszeripari beruházást valósíthatott meg Nógrád megyében. A május 17-ei üzemátadó rendezvényen dr. Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

Kulcsfontosságú a Közös Agrárpolitika forrásainak megőrzése

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. május 16. 14:05

Az agrárium finanszírozási kérdéseiről, a Közös Agrárpolitika várható irányairól szervezett konferenciát az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány szerdán, Budapesten. A rendezvényen Kis Miklós, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Vidékfejlesztési Program aktuális kérdései mellett a KAP forrásainak várható jövőbeli alakulásáról tartott előadást.

Közel 5,5 milliárd forint támogatás segíti a termelői csoportok működését

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. április 5. 14:38

A Vidékfejlesztési Program keretében újabb, mintegy 5,5 milliárd forint odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség, mely támogatásból 38 termelői csoport részesülhet.

Megújult az agrárkamara Bács-Kiskun megyei igazgatóságának épülete

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. április 4. 15:22

Ünnepélyes keretek között avatták fel április 4-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei igazgatóságának felújított épületét és a hozzá tartozó falugazdász fogadóirodát, Kecskeméten. Az eseményen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntő beszédében a köztestület tevékenységét méltatta.

Újabb 30 milliárd forint támogatás az agrárium számára

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. március 29. 14:24

Közel 1800 gazdálkodó számára újabb mintegy 30 milliárd forint vidékfejlesztési forrás odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség. A támogatás többek között az öntözésfejlesztési és élelmiszer-feldolgozási beruházások megvalósítását, valamint a fiatal mezőgazdasági termelők indulását is segíti.

Első körben mintegy 23 milliárd forint támogatás segíti a falusi turizmus fejlesztését

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. március 27. 8:25

Többek között a falusi turizmus fejlesztését szolgálja az a mintegy 23 milliárd forint támogatás, amelyet a Miniszterelnökség első körben megítélt a Vidékfejlesztési Program nem mezőgazdasági tevékenységek támogatására meghirdetett pályázata keretében.

Másfél milliárd forint vidékfejlesztési támogatással épülhet sertés vágó-, és feldolgozó üzem Sárrétudvarin

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. március 21. 16:05

A Vidékfejlesztési Program keretében mintegy 1,5 milliárd forint támogatást nyert a Kurucz Cégcsoport, melynek köszönhetően egy új és komplex sertés vágó-, és feldolgozó üzem kiépítésére nyílik lehetőségük Sárrétudvarin. A beruházás alapkőletételére 2018. március 21-én ünnepélyes keretek között került sor, melyen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára mondta el köszöntő gondolatait.

Újabb 6 milliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. március 14. 10:44

A Vidékfejlesztési Program keretében beérkezett kérelmek elbírálása folyamatosan zajlik, melynek köszönhetően újabb 309 darab kérelem támogatásáról és mintegy 6 milliárd forint odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség.

Zsendülés Szegeden – Eddig közel 100 milliárd forint vidékfejlesztési támogatás kertészeti beruházások támogatására

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. március 9. 8:21

Szegeden rendezték meg a Zsendülés IV. Kertészeti Konferenciát, ahol Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára ismertette a Vidékfejlesztési Program keretében elérhető kertészeti támogatásokat és a már megítélt fejlesztési forrásokat.