Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A Rákóczi Szövetség közösséget szervezett a nemzet szolgálatára

Miniszterelnökség, 2019. május 24. 14:27

A harmincéves Rákóczi Szövetség legnagyobb eredménye és érdeme, hogy közösséget szervezett a nemzet szolgálatára - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szervezet csütörtöki budapesti ünnepségén.

Az EU utolsó sikere a bővítés volt

Miniszterelnökség, 2019. május 23. 14:46

Az elmúlt évek nem tekinthetőek az európai együttműködés legeredményesebb időszakának, az Európai Unió (EU) utolsó sikere a bővítés volt: 2004-ben tíz állam - köztük Magyarország - felvétele, majd további három állam csatlakozása - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Parlamentben.

Az európai parlamenti választások tétje, hogy sikerül-e megtörni a bevándorláspárti elit egyeduralmát

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2019. május 21. 15:57

Az európai parlamenti választások tétje, hogy sikerül-e megtörni a bevándorláspárti elit egyeduralmát, Magyarország ugyanis úgy gondolja, hogy szakítani kell azzal a brüsszeli politikával, amely távol helyezkedett az európaiak akaratától - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács keddi ülését követően Brüsszelben.

Az európai parlamenti választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje

Miniszterelnökség, 2019. május 20. 9:31

Az európai parlamenti választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.

Nagy az érdeklődés a Magyar Falu Program eddigi pályázatai iránt

Miniszterelnökség, 2019. május 20. 8:53

A helyi egyházi közösségi terek fejlesztésére 949 egyházközösség, míg a nemzeti identitástudat erősítésére 1216 önkormányzat jelentkezett a Magyar Falu Program keretében februárban elsőként meghirdetett pályázatokra.

A református egyház utat jelölt ki

Miniszterelnökség, 2019. május 17. 20:25

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint "a református egyház utat és irányt jelölt ki, és ezt követte az állam".

Martonyi János az Antall József-díj idei kitüntetettje

Miniszterelnökség, 2019. május 17. 10:03

Martonyi János volt külügyminiszter vehette át a nemzet felemelkedéséért tevékenykedők elismerésére alapított Antall József-díjat csütörtökön Budapesten. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a díjátadó ünnepségen arról beszélt: a rendszerváltozást senki nem határozta meg olyan nagy mértékben, mint Antall József miniszterelnök, akinek kormányával együtt történelmi feladat jutott.

A családvédelmi akcióterv öt pontja hatályba lép július 1-jén

Miniszterelnökség, 2019. május 16. 11:14

A családvédelmi akcióterv erre az évre ígért öt pontja hatályba fog lépni július 1-jén - erősítette meg a Miniszterelnökség vezetője.

Magyarországnak a világ minden vezető hatalmával jó a kapcsolata

Miniszterelnökség, 2019. május 16. 13:44

A hétfői találkozó az amerikai elnökkel a magyar diplomáciának kiemelkedő siker, miként az is, hogy az országnak a világ mindegyik vezető hatalmával kiegyensúlyozott, jó a kapcsolata - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.