Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Nem zárható ki, hogy szigorítanak az intézkedéseken

Miniszterelnökség, 2020. július 9. 11:31

Bár Magyarországon napról napra csökken a koronavírus-esetszám, a környező országok többségére ez nem igaz, ezért nem zárható ki, hogy a kormány az operatív törzs tanácsára szigorításokat vezet be, akár a következő napokban - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón.

718 kistelepülésen újulnak meg az utak és a járdák

Miniszterelnökség, 2020. július 7. 17:17

Utak és járdák építésére és felújítására 718 kistelepülési önkormányzat nyert összesen 10 milliárd forintot a Magyar Falu Program keretében.

Az elmúlt időszak építkezéseinek legszebb szimbóluma a Ludovika

Miniszterelnökség, 2020. július 7. 13:33

Mindannak, ami az elmúlt időszakban az országban és Budapesten épült, legszebb szimbóluma a Ludovika Campus, "itt látszanak erényeink hibáink nélkül" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a fővárosban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), a Ludovika Campus-projekt keretében felújított Ludovika Szárnyépület átadó ünnepségén.

Rendkívül népszerű a falusi csok

Miniszterelnökség, 2020. július 6. 12:55

Rendkívül népszerű a falusi csok, a családok élnek a támogatási lehetőséggel - értékelte a program első évét hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Megjelent a tanya- és falugondnoki buszpályázat

Miniszterelnökség, 2020. július 1. 14:33

A Magyar falu program keretén belül megjelent a tanya- és falugondnoki buszok beszerzésére kiírt pályázat - jelentette be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Ötmilliárdot biztosít a kormány a budapesti utak felújítására

Miniszterelnökség, 2020. június 30. 18:55

Ötmilliárd forintos forrást biztosít a kormány budapesti utak felújítására a jövő évi költségvetésben - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten.

750 település rendelője, illetve orvosi eszközei újulnak meg a Magyar falu program forrásaiból

Miniszterelnökség, 2020. június 24. 16:28

Hétszázötven település rendelője, illetve orvosi eszközei újulnak meg négymilliárd forint értékben a Magyar falu program idei forrásaiból - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán a Heves megyei Nagykökényesen.

Kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2020. június 24. 10:38

Kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt, több mint 2200 pályázat érkezett, és a kérelmek mintegy fele nyert el támogatást - közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A programra idén az erős magyar közösségek éve keretében 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre.

Válságban előny az egységes egészségügyi rendszer

Miniszterelnökség, 2020. június 22. 10:01

A magyarországi egészségügyi rendszer egységessége különösen előnyös válsághelyzetben - mondta Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.