Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

Miniszterelnökség, 2019. október 11. 16:11

Eddig csaknem 1500 kérelem érkezett a falusi családi otthonteremtési kedvezményre (csok), mintegy 8 milliárd forint értékben.

Közlekedési múzeum lesz a Kelenföldi vasútállomás régi épületéből

Miniszterelnökség, 2019. október 8. 19:52

Közlekedési múzeum lesz a Kelenföldi vasútállomás régi, mintegy 130 éves épületéből.

Mindszenty a 20. század egyik legkiemelkedőbb alakja

Miniszterelnökség, 2019. október 8. 14:46

Mindszenty József a 20. századi magyar történelem egyik legkiemelkedőbb alakja, akit egyformán tisztelhet minden felekezet, és aki előtt az utókornak újra és újra fejet kell hajtani - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Zalaegerszegen.

A falvak már több mint 21 milliárd forintot kaptak az életminőséget javító beruházásokra

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. október 8. 13:35

Az ötezres lélekszám alatti kistelepülések már több mint 21 milliárd forintot vehettek kézhez a Magyar Falu Program 75 milliárd forintos, az életminőséget javító beruházásokat támogató keretéből - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

1,6 milliárd forintra pályázhatnak a nemzetiségek

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. október 2. 12:41

Kiírták a nemzetiségi önkormányzatok, intézmények és civil szervezetek tevékenységét támogató pályázatokat 1,6 milliárd forint értékben - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megnyíltak a pályázatok a Nemzeti Együttműködési Alap forrásaira

Miniszterelnökség, 2019. október 1. 15:21

Október elsejétől megnyíltak a pályázatok a civil szervezetek számára a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) forrásaira, amelynek összege az előző évihez képest csaknem kétmilliárd forinttal emelkedett - közölte a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Október közepéig lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. október 1. 11:19

Két hét múlva zárul a jelentkezési időszak a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2020-as évfolyamára. A program célja, hogy a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után vonzó karrierlehetőségként tekintsenek a magyar közigazgatásra.

Több mint háromszázan pályáztak a falugondnoki szolgálat fejlesztésére

Miniszterelnökség, 2019. szeptember 30. 12:27

Több mint háromszáz beadvány érkezett eddig a Magyar Falu Program keretében a falu- és tanyagondnoki szolgálatok fejlesztésére kiírt, hétfőn záruló pályázatra - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón, Budapesten.

Átadták a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát

Miniszterelnökség, 2019. szeptember 30. 9:15

Átadták a főváros II. kerületében a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát szombaton, a több mint hétmilliárd forintból megvalósított létesítmény, amely kedden nyitja meg kapuit, három medencével, több mint kétezer négyzetméternyi vízfelülettel szolgálja majd a lakosság és a gyereksport igényeit.