Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Az önkormányzati szféra él és virágzik Magyarországon

Miniszterelnökség, 2019. június 13. 21:07

Az önkormányzati szféra "él, virágzik és létezik" Magyarországon, és képes jól megszervezni önmagát - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén csütörtökön Nyíregyházán.

Hatékony államra van szükség

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. június 14. 9:25

Hatékony államra van szükség - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) rendezett konferencián.

Pénzügyi támogatást nyújt a kormány az üldözött nigériai keresztényeknek

Miniszterelnökség, Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, 2019. június 12. 12:33

A legnépesebb afrikai ország katolikus és protestáns közösségeinek a Hungary Helps Program keretében nyújtott segítség célja a helyi keresztényeket is sújtó fegyveres erőszak következményeinek mérséklése. Az Orbán Viktor miniszterelnök és nigériai keresztény vezetők májusi budapesti találkozója nyomán felajánlott támogatás illeszkedik a magyar kormány humanitárius politikájának alapelvéhez, miszerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

Wohlmuth Ferenc plébánosra emlékeztek Császáron

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. június 11. 10:07

Haranglábat állítottak hétfőn a Komárom-Esztergom megyei Császár temetőjében, emlékezve Wohlmuth Ferenc plébánosra, akit száz évvel ezelőtt a Tanácsköztársaság alatt koholt vádak alapján halálra ítéltek, és a falu teljes lakossága előtt felakasztottak.

A kormány fejet hajt John Lukacs munkássága előtt

Miniszterelnökség, 2019. június 5. 17:44

A magyar kormány fejet hajt John Lukacs történész, író munkássága előtt - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán telefonon az MTI-nek a pennsylvaniai Phoenixville-ből, ahol részt vett a John Lukacs emlékére tartott gyászmisén.

A kormány mindkét közreműködőre számít a Sorsok Háza projektben

Miniszterelnökség, 2019. június 5. 17:43

A Sorsok Háza múzeum végleges koncepciójáról a kormány fog dönteni, és ennek kialakításában a kabinet továbbra is számít mindkét közreműködő szervezetre, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványra és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségre (EMIH) - mondta Gulyás Gergely szerdán az MTI-nek.

A megmaradásunk nagy kérdése, hogy gyermekeinknek magyar jövőt tervezünk-e

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. június 4. 13:12

Megmaradásunk nagy kérdése nem az, hogy milyen határköveket gördítenek elénk, hanem hogy gyermekeinknek is magyar jövőt tervezünk-e - jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a Kossuth téren, a nemzeti összetartozás napján tartott ünnepségen.

A falvakban otthonteremtők valamennyien jogosultak lesznek az 5 millió forintos áfa-visszatérítésre

Miniszterelnökség, 2019. június 3. 10:00

A falvakban otthonteremtők valamennyien jogosultak lesznek az 5 millió forintos áfa-visszatérítésre jövő év elejétől - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa pénteken az MTI-nek.

A kormány akcióterve megvédi az eddig elért gazdasági eredményeket

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. május 31. 10:51

A kormány akcióterve megvédi az eddig elért gazdasági eredményeket - fejtette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.