Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Tíz új kormányablakbuszt adtak át kedden Szolnokon

Miniszterelnökség, 2020. szeptember 22. 14:10

Tíz új kormányablakbuszt adtak át a kormányhivataloknak kedden Szolnokon, a járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.

Indul a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2021-re szóló pályázati időszaka

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2020. szeptember 15. 9:01

A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a magasan képzett és idegen nyelveket beszélő, tehetséges 30 év alatti fiatalok a diplomaszerzés után vonzó karrierlehetőségként tekintsenek a közigazgatásra.

A tehetséggondozás nemzetstratégiai kérdés

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2020. szeptember 9. 14:50

Magyarország számára a tehetséggondozás nemzetstratégiai kérdés, ezért kulcsfontosságú, hogy legyen egy speciális intézményrendszer, amely felkészíti a jövő politikai, gazdasági, kulturális elitjét - mondta Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumának elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Idén már több mint 15 000 pályázat érkezett a Magyar Falu Programra

Miniszterelnökség, 2020. szeptember 7. 14:53

A Magyar Falu Program keretében a helyi életminőség javítását célzó különböző pályázati kiírásokra idén eddig több mint 15 000 kérelmet adtak be a kistelepülési önkormányzatok, a történelmi egyházak, a falvakban működő civil szervezetek és a területileg illetékes tankerületi központok.

Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének közleménye

Miniszterelnökség, 2020. szeptember 6. 9:17

Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége tudatja, hogy a közép- és kelet-európai kommunista uralom bukásának harmincadik évfordulója alkalmából a magyar kormány szobrot állít George Herbert Walker Bushnak, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnökének a budapesti Szabadság téren.

Átadták a felújított Károlyi-Csekonics-palotát

Miniszterelnökség, 2020. szeptember 2. 8:54

Átadták kedden a budapesti Károlyi-Csekonics-palotát, a felújított épületet a Károli Gáspár Református Egyetem fogja használni.

A siker záloga az erős és cselekvőképes állam

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2020. szeptember 1. 12:54

Magyarország történelmében akkor voltak sikeres időszakok, amikor külső hatalmak befolyásától mentes, erős és cselekvőképes volt az állam - hangsúlyozta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára kedden Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanévnyitó ünnepségén.

Újabb településeken javulhat az egészségügyi alapellátás a Magyar Falu Program pályázatainak köszönhetően

Miniszterelnökség, 2020. szeptember 1. 11:02

Újabb 72 győztes pályázót hirdetett a Miniszterelnökség a Magyar Falu Program részeként korábban közzétett, orvosi rendelők fejlesztését célzó pályázati kiírása kapcsán.

Visszatérnek az első hullám idején alkalmazott határvédelmi szabályok

Miniszterelnökség, 2020. augusztus 28. 17:17

A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.