Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Újabb 12 milliárd a kistelepüléseknek a Magyar falu program keretében

Miniszterelnökség, 2019. november 18. 16:42

Több mint 1500 kistelepülési pályázat kapott összesen mintegy 12 milliárd forintot a közelmúltban a Magyar falu program öt pályázati kiírása keretében - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hivatalosan is átadták a Puskás Arénát

Miniszterelnökség, 2019. november 16. 10:26

Hivatalosan is átadták a Puskás Arénát péntek este, a Magyarország-Uruguay barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzés előtt.

A nemzeti érdek a döntő a tagállamok és az EU viszonyában

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. november 15. 12:34

Minden tagállamnak tisztában kell lennie azzal, hogy melyek a nemzeti érdekei az EU-hoz fűződő viszonyában - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára egy könyvbemutatón.

A kormány már dolgozik a második családvédelmi akcióterv előkészítésén

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. november 14. 15:45

Már dolgozik a második családvédelmi akcióterv előkészítésén a kormány, amelynek célja, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse a fiatalok életkezdését, a családalapítást és a gyerekvállalást - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Csak a közigazgatásra vonatkozik a kormány által elrendelt létszámstop

Miniszterelnökség, 2019. november 14. 12:47

Csak a közigazgatásra vonatkozik a kormány által elrendelt létszámstop, a kórházakra, szociális intézményekre nem vonatkozik az intézkedés - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A Szentföldi kereszténység helyzetéről tárgyalt Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2019. november 13. 16:38

Semjén Zsolt hivatalában fogadta a magyarországi látogatáson tartózkodó Francesco Pattont, a Szentföldi Ferences Kusztódia kusztosát szerdán. A megbeszélésen részt vett Dobszay Márton Benedek ferences tartományfőnök és Várnai Jakab, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora, valamint Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

Az iparűzési adót a helyi tömegközlekedésre kell fordítaniuk az önkormányzatoknak

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. november 13. 9:26

Az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk az önkormányzatoknak, és ezt a jövőben törvénybe is foglalják.

A cél a bizalomra épülő, gyors és hatékony közigazgatás

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. november 13. 9:22

Jogszabálycsomag készült a fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítésére, a cél a bizalomra épülő, gyors és hatékony közigazgatás - jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Templomok kazettás mennyezetei által ihletett kifestőkönyvet mutattak be Nagyváradon

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 16:41

Gyermekekkel próbálja megismertetni a templomok kazettás mennyezeteinek a motívumkincsét az a kétkötetes kifestőkönyv, amelyet a Johannita Lovagrend adott ki és szerdán Soltész Miklós államtitkár jelenlétében mutattak be Nagyváradon, a Csillagocska református zeneóvodában.