Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a Kormány jogosult

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 25. 11:49

Magyarország Kormánya mindent megtesz a koronavírus-járvány terjedésének lassítása, a magyar emberek egészségének megvédése érdekében, ehhez - az Operatív Törzs javaslatai alapján - kellő időben meghozta és ezután is meghozza a szükséges intézkedéseket.

Az ellenzék felelőtlensége miatt lejárnak a járvány elleni intézkedések

Miniszterelnökség, 2020. március 24. 17:08

Az ellenzék felelőtlensége miatt hatályát veszti több a járvány elleni intézkedés. A kormány szerdai ülésén keres megoldást az ebből fakadó problémákra - közölte egy keddi budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Újabb pályázatok jelentek meg a Magyar Falu Programban

Miniszterelnökség, 2020. március 23. 10:28

Újabb két pályázatot hirdetett meg a kormány a Magyar Falu Program keretében, a pályázatok az egyházi, illetve önkormányzati tulajdonú közösségi tér ki- és átalakítására, valamint foglalkoztatás támogatására adnak lehetőséget 10 milliárd forint keretösszegben. A két pályázat e célok támogatásával ad lehetőséget a falvak közösségeinek megerősödésére, illetve a nemzeti és helyi identitástudat megszilárdítására - tájékoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn az MTI-t.

A kormány reméli, hogy a frakciók támogatni fogják a vészhelyzet meghosszabbítását

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2020. március 21. 16:08

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára 2020. március 20-án az M1-en elmondta, a kormány reméli, hogy a lehető legtöbb parlamenti frakció támogatni fogja a koronavírus okozta veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Magyarország biztosítja a humanitárius folyosót Románia felé

Miniszterelnökség, 2020. március 19. 11:30

A hitelek törlesztésének idei évre szóló, a koronavírus-járvány miatt elrendelt felfüggesztése a babaváró- és a diákhitelekre is vonatkozik - mondta a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen elhangzott az is: új, az önkéntes felajánlásokat koordináló akciócsoport alakul, és szükség van a veszélyhelyzet meghosszabbítására.

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon, az elkészült okmányokat postán kézbesítik, nem közlekednek a mobilizált kormányablakok

Miniszterelnökség, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár, 2020. március 18. 9:59

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

A Miniszterelnökség közleménye

Miniszterelnökség, 2020. március 15. 8:24

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter miniszteri elismeréseket adományozott.

Valamennyi parlamenti párt az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást

Miniszterelnökség, 2020. március 13. 19:52

Valamennyi parlamenti párt frakciója egybehangzóan az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást a koronavírus terjedése miatt a pénteki hétpárti megbeszélésen - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírókkal. Mint mondta: ezt a véleményt fogja a kormány felé tolmácsolni, és várhatóan 24 órán belül döntést hoznak.

Közép-Európa évszázados tapasztalata felértékelődik

Miniszterelnökség, 2020. március 10. 9:27

Európát meg kell védeni azoktól, akik anyagi vagy hatalmi érdekből meg akarják változtatni, és ebben Közép-Európa évszázados tapasztalata felértékelődik - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten.