Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Fokozott óvatossággal utazzon mindenki külföldre

Miniszterelnökség, 2020. augusztus 6. 14:28

Fokozott óvatosságra kéri a kormány a külföldre utazókat - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Magyarország a jazidi menekültek hazatérését támogatja a Hungary Helps Programon keresztül

Miniszterelnökség, Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, 2020. augusztus 4. 15:09

A magyar kormány szolidaritása nem csak szavakban, hanem tettekben mutatkozik meg az iraki jazidi közösség irányába, lehetővé téve a népirtást szenvedett közösség tagjainak szülőföldön való megmaradását, vagy az oda való visszatérését - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára az Iszlám Állam által a jazidiak ellen végrehajtott népirtás emléknapja alkalmából a Free Yezidi Foundation szervezte online konferencián.

Megjelentek az idei utolsó pályázatok a Magyar Falu Programban

Miniszterelnökség, 2020. július 27. 11:56

Megjelentek az idei utolsó pályázatok a Magyar Falu Program keretében, ezúttal 12 milliárd forint keretösszegben lehet pályázni önkormányzati kerékpárutak építésére, temetőfejlesztésre, építési telkek kialakítására, valamint elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlására - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Folytatódik az egyházi épületek értékmentő felújítása

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2020. július 23. 8:51

Folytatódik a - legtöbbször jelentős történelmi és turisztikai értékekkel is bíró - egyházi épületek értékmentő felújítása - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a kőszegi Jézus Szíve templom előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Hat új pályázati kiírást tett közzé a kormány a Magyar Falu Programban

Miniszterelnökség, 2020. július 21. 16:01

Összesen 22 milliárd forint értékben hat új pályázati kiírást tett közzé kedden a kormány a Magyar Falu Programban - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Budapesten, sajtótájékoztatón.

Budapest csak akkor lehet sikeres, ha külső kerületei is azok

Miniszterelnökség, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, 2020. július 21. 13:59

Budapest csak akkor lehet sikeres, ha külső kerületei is azok - jelentette ki a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára kedden a XVI. kerületben.

Több mint hatszáz település nyert forrást közösségi terek fejlesztésére a Magyar Falu Programban

Miniszterelnökség, 2020. július 20. 14:19

Több mint hatszáz település nyert tízmilliárd forintot közösségi terek fejlesztésére a Magyar falu program keretében - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Meg kell akadályozni a vírus külföldről történő behurcolását

Miniszterelnökség, 2020. július 12. 11:58

Beutazási korlátozásokat jelentett be a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten.

Nem zárható ki, hogy szigorítanak az intézkedéseken

Miniszterelnökség, 2020. július 9. 11:31

Bár Magyarországon napról napra csökken a koronavírus-esetszám, a környező országok többségére ez nem igaz, ezért nem zárható ki, hogy a kormány az operatív törzs tanácsára szigorításokat vezet be, akár a következő napokban - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón.