A brüsszeli tragédia után most már a baloldali pártok sem tagadhatják, hogy világos összefüggés van a korlátlan bevándorlás és a terrorveszély között - mondta Dömötör Csaba államtitkár az Országházban.

Brüsszel tanulságait le kell vonni, ezért döntött a terrorellenes akciótervről a kormány. A kabinet nem kér sem kevesebb, sem több eszközt annál, mint ami más uniós tagállamokban a kormányok kezében van - tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A terrorellenes akciótervről Pintér Sándor belügyminiszter korábban azt mondta: létszám, eszköz és technikai fejlesztéseket kérnek, továbbá a Terrorelhárítási Központ megerősítését, az információáramlás biztosítását szeretnék elérni. Utóbbi kapcsán elmondta, hogy a kormány döntött egy terrorelhárítási információs és bűnügyi központ létrehozásáról is. Ennek a központnak a feladata lesz, hogy a beérkezett információkat megfelelő szakmai tudással párosítva értékelje, elemezze és egyes nemzetbiztonsághoz kötődő szervezeteket vagy a rendőrség szervezeteit támogassa a munkájukban, felhívja a figyelmüket egyes cselekményekre.

(MTI/kormany.hu)