Üzenetértékűnek nevezte a vasárnapi magyarországi választás eredményét az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Az államtitkár hangsúlyozta, Európában egyre több helyen büntetik a szavazók azokat a politikai erőket, amelyek nem hajlandóak figyelembe venni a bevándorlás következményeit.

Dömötör Csaba szavai szerint a végső kérdés az, hogy "magyar lesz-e Magyarország vagy nyílt társadalom lesz". Előbbi esetben nemet mondunk a kötelező és létszámkorlát nélküli betelepítésre, megmarad a határzár, a gazdasági növekedés eredményeit pedig adócsökkentésre, béremelésre és otthonteremtésre lehet fordítani. Ellenkező esetben viszont annak jelentős része a bevándorlók integrációját támogatja majd - tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta. függetlenségünk szempontjából az a fő kérdés, hogy saját kezünkben lesznek vagy máshová kerülnek a minket érintő legfontosabb döntések, hangsúlyozva, "amikor máshol döntöttek rólunk, abból nekünk mindig bajunk származott, az nekünk sosem volt jó".

(MTI/kormany.hu)