A beterjesztés összhangban van a parlamenti választás végeredményével, a magyarok ugyanis megüzenték: meg kell védeni Magyarországot az illegális bevándorlástól. A törvényjavaslat ezt az akaratot tükrözi - mondta Dömötör Csaba.

Magyarország készen áll a "Stop Soros" törvénycsomaggal kapcsolatos vitákra, ezek során pedig minden esetben az ország biztonsági érdekeit fogja szem előtt tartani - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, jelezve, hogy a kormány kedden benyújtja az Országgyűlésnek az előterjesztést.

A "Stop Soros" büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezését, minősített esetnek fog számítani - fogalmazott az államtitkár -, "ha valaki anyagi eszközökkel segíti az illegális bevándorlást vagy tevékenységét rendszeresen folytatja. Ez már egy év szabadságvesztéssel is büntethető."
A törvénycsomag arról is rendelkezik, hogy Magyarország nem fogadja be azon bevándorlók menekültkérelmét, akiket nem üldöznek.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly/kormany.hu

Dömötör Csaba emlékeztetett: már a benyújtást megelőző időszakban is jól látszott, hogy "nagy erők mozdulnak meg a törvény ellen", Magyarország - szögezte le - készen áll a vitákra. Meg kell erősítenünk a politikai páncélzatunkat az illegális bevándorlás ellen, már csak azért is, mert miközben Magyarország minden eszközzel a határait védi, Brüsszelben véglegesíteni akarják a betelepítési kvótákat- mondta.

(MTI, kormany.hu)