A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a baloldal továbbra is bevándorláspárti álláspontot képvisel.

Dömötör Csaba ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy az MSZP elnöke Nyíregyházán azt mondta, a szocialisták továbbra is arra buzdítják a választókat és a híveiket, hogy ne vegyenek részt a kvótareferendumon.

Molnár Gyula nyilatkozatából jól látszik, hogy a szocialisták továbbra sem hajlandóak egyenes választ adni arra az egyszerű kérdésre, hogy igennel vagy nemmel szavaznak a kényszerbetelepítésre - mondta az államtitkár, hozzáfűzve: "a népszavazási bojkottról szóló felhívásuk egyértelmű bizonyítéka ennek".

Úgy fogalmazott: mindenki joggal várná el egy parlamenti párttól, hogy "őszinte választ adjon egy olyan kérdésben, amely nagyban meghatározza Európa és Magyarország jövőjét". Az MSZP hozzáállása ehelyett azt bizonyítja, hogy a baloldal továbbra is bevándorláspárti álláspontot képvisel - tette hozzá.

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

(MTI)