Nem volt szó arról, hogy Emmanuel Macron francia elnök mostani útján Magyarországra jönne, ugyanakkor még ebben az évben sor kerülhet egy újabb hivatalos találkozóra a V4-ek és Franciaország között; ennek időpontját még keresik - válaszolta az Origo kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A portál csütörtöki írásában felidézte, a francia elnök előző nap háromnapos kelet- és közép európai útra indult.

Az úttal kapcsolatban az ellenzéki sajtóban megjelentek olyan állítások, hogy Macron szándékosan nem jön Budapestre. Erről azonban eredetileg sem volt szó - írta a lapnak Havasi Bertalan.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte: "Nem volt olyan terv vagy megállapodás, hogy Emmanuel Macron idén augusztusban Magyarországra látogatna. Ugyanakkor júniusban, az EU-csúcstalálkozó előtt a visegrádi négyek miniszterelnökei - köztük Orbán Viktor - már megbeszélést folytattak a francia elnökkel. Itt merült fel annak lehetősége, hogy még ebben az évben tarthatnának egy újabb Franciaország-V4 hivatalos találkozót."

Azt még vizsgálják, hogy mikor lenne mindegyik félnek alkalmas időpont a találkozóra - olvasható az origo.hu-n.

Emmanuel Macron szerdán Salzburgban tárgyalt az úgynevezett slavkovi hármas - Ausztria, Csehország és Szlovákia - kormányfőivel. A francia elnök csütörtökön Romániába és Bulgáriába utazik tovább.

(MTI)