Csaknem félmilliárd forinttal támogatta a kormány a veresegyházi Szó-fogadó általános iskola megépülését.

A sajátos nevelési igényű gyermekeknek is épült új iskola tanévnyitóval egybekötött átadásán Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta,

a beruházást a kormány 421 millió forinttal támogatta.

Hozzátette, ez az ország egyik legtöbb gyermeket számláló tankerülete, ezért Dunakeszin is támogatják egy iskola megépítését.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

A politikus beszámolt a kormány azon döntéséről is, amellyel a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ fejlesztését támogatják.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt öt évben negyven százalékkal nőtt a pedagógusképzésre jelentkezők aránya, és soha annyi gyógypedagógus hallgató nem került a felsőoktatásba, mint a most induló tanévben.

A helyettes államtitkár közölte:

2010-óta uniós és költségvetési forrásból ötszáz iskola újult meg.

Ennek fontos eleme az úgynevezett TTT-program, amelynek keretében tornatermek, tantermek és tanuszodák épülnek. Erre az elmúlt három évben 38 milliárd forintot költöttek, 82 projekt valósult meg - tette hozzá.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

Pásztor Béla, Veresegyház független polgármestere elmondta, hogy a most átadott iskola megépítése 730 millió forintba került, kétharmadát a kormány finanszírozta, a fennmaradó részt saját forrásból teremtették elő.

Az új intézmény az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények (EGYMI) hálózatához tartozik.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(MTI)