Reagálás a Helsinki Bizottság nyilatkozatára.

A Soros György által finanszírozott Helsinki Bizottság egyrészt álhíreket gyárt és hazudik, másrészt hiába reménykedik. A magyar kormány továbbra sem engedi be az illegális bevándorlókat, továbbra is megvédi a határt és továbbra is csak ellenőrzött körülmények között ad lehetőséget a menedékkérelmek benyújtására.

A Helsinki Bizottság álhíreket gyárt és hazudik, amikor a tranzitzóna kapcsán jogellenes fogvatartásról beszél, hiszen a tranzitzónákban eddig sem tartott senki senkit jogellenesen fogva.  A tranzitzóna célja épp az volt eddig is, hogy jogszerű lehetőséget adjon a bevándorlóknak a menedékkérelmek beadására, minden menedékkérő oda önként, saját szabad akaratából lépett be és várta a gyorsított menedékkérelmi eljárás végét.

Másrészt, a Soros-által finanszírozott szervezetek és pártok hiába reménykednek. Az Európai Bíróság döntése nem változtat azon, hogy a magyar kormány továbbra is meg fogja védeni a határt az illegális migrációtól, nem fogja lebontani a határkerítést és csak arra kijelölt helyen - Magyarország határain kívül, a magyar külképviseleteken - ad lehetőséget a menedékkérelmek benyújtására. Tehát még távolabb az országhatártól fogjuk ellenőrizni, hogy ki jogosult és ki nem menedékkérelemre. A tranzitzóna lebontása nem jelenti az eddig ott tartózkodó migránsok szabadon engedését sem, befogadóállomásokra szállították őket, és ha nem jogosultak menedékkérelemre, el kell hagyniuk az országot.

(Kormányzati Tájékoztatási Központ)