A kormány úgy ítéli meg, hogy a népszavazás soha nem volt annyira aktuális kérdés, mint most, ezért intenzíven folytatni fogja a népszavazásról szóló tájékoztató kampányát.

Rogán Antal elmondta: a kampány jelenlegi szakaszában a brüsszeli bevándorláspolitika hátrányaira és következményeire szeretnék felhívni a figyelmet. A kormány szeretné, ha mindenki tudná Magyarországon, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika eredményeként, csak az elmúlt egy évben több mint 1,5 millió illegális bevándorló érkezett Európába. Emellett szeretnék, hogy mindenki tisztában legyen azzal, csak Líbiában 1 millió ember, Törökországban pedig 3 millió ember van menekülttáborokban, akik szeretnének eljutni Európába - ismertette a miniszter a kampány üzeneteit.

Hozzátette: ugyancsak szeretnék nyilvánvalóvá tenni, hogy összefüggés van a terrorizmus és az illegális bevándorlás között, hiszen a párizsi merényletet elkövetően nagyobbrészt bevándorlók voltak, és az elmúlt egy évben az isztambuli merényletet is beleszámítva, több mint 300 ember halt meg terrorcselekmények miatt Európában. Az is nyilvánvaló - folytatta - hogy ez együtt járt a bűnözés növekedésével, hiszen a bevándorlás kezdete óta a nők elleni erőszakos cselekedetek száma láthatólag megnövekedett Európában.

Rogán Antal szerint ezek olyan fontos kérdések, amelyekről mindenkinek tudnia kell, de a kormány készen áll a vitára ezekről az állításokról.

Elmondta azt is: jelenleg a kormány július 31-ig nyitott meg egy olyan keretet, amelyből több kampányt is folytat, augusztus 1-től pedig egy új keretet nyitnak meg, ezek adatai megtalálhatók lesznek a kormány honlapján.

(kormany.hu; MTI)