Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2017. március 6-án Budapesten konzultációkat folytatott Iveta Hricovával, a Szlovák Köztársaság Kül- és Európa-ügyi Minisztériumának Európa-ügyi főigazgatójával.

A felek áttekintették a kétoldalú kapcsolatok és az Európai Unió napirendjén szereplő időszerű kérdéseit, valamint véleményt cseréltek a V-4 országok 2017 júliusában kezdődő magyar elnökségével összefüggő feladatokról és egyéb nemzetközi kérdésekről. Megállapították, hogy a két ország közötti vegyesbizottsági rendszer jó keretnek bizonyul a kétoldalú együttműködés kérdései és az időközönként felmerülő problémák kezelésére. Mindketten nagyra értékelték a kétoldalú infrastrukturális fejlesztések terén az elmúlt időszakban bekövetkezett fejleményeket, és egyetértettek abban, hogy az együttműködés kialakult légköre kedvez a két ország közötti gazdasági, társadalmi és politikai kapcsolatok további átfogó fejlődésének.

A szlovák főigazgatót udvariassági látogatáson fogadta Magyar Levente, a KKM gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)