.

Találatok száma: 10

Hírek

Tragédiával ér fel, hogy az EU nem indítja meg az albán és macedón csatlakozási tárgyalásokat

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. október 16. 21:37

Tragédiával ér fel, hogy az Európai Unió úgy döntött, nem indítja meg a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, a késlekedés ugyanis a régió békéjét és stabilitását veszélyezteti - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Luxembourgban.

Sikerrel zárult a Magyar-Mexikói Vegyes Bizottság negyedik ülése

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. október 16. 10:43

A Magyar-Mexikói Vegyes Bizottság (VB) negyedik ülésére 2019. október 10-11. között került sor Mexikóvárosban, dr. Ponevács-Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkára, valamint mexikói partnere Carlos Javier Castillo Pérez a Mexikói Nemzetközi Fejlesztési Együttműködésért felelős Ügynökség együttműködési és kétoldalú gazdasági kapcsolatokért felelős főigazgatójának elnökletével.

Víz Világtalálkozó - a világ 118 országából érkeznek vendégek Budapestre

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. október 14. 15:33

A két korábbi rendezvényhez képest többen, 118 országból több mint 2300-an jelentkeztek a kedden kezdődő Budapesti Víz Világtalálkozóra - közölte az MTI-vel hétfőn az eseményt előkészítő tárcaközi bizottság elnöke, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára.

A vártnál is sikeresebb volt a horvátországi gazdasági fejlesztési program

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. október 11. 15:21

A vártnál is sikeresebb volt a horvátországi gazdasági fejlesztési program, ami annak a bizonyítéka, hogy nagyon sokan vannak Horvátországban, Szlavóniában és Baranyában olyan magyarok, akik építeni szeretnék a jövőjüket és a magyarság jövőjét a magyar beruházások révén.

BPDC Busniess Promotion & Development Campus (BPDC)

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. október 8. 17:30

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyik kiemelt célja az innovatív termékeket, szolgáltatásokat exportálni kívánó magyar vállalkozások külföldi piacra juttatása. Ennek érdekében, összhangban a Nemzeti Exportstratégia célkitűzésekkel a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében a KKM – szoros együttműködésben az Innovációs és Technológiai Minisztériummal – a Washingtoni Nagykövetség útján Washingtonban létrehozta a BPDC Business Promotion & Development Campust (BPDC).

Kis- és középvállalkozói réteg nélkül egyetlen ország gazdasága sem lehet sikeres

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. október 1. 12:34

A kis- és középvállalkozói réteg nélkül egyetlen ország gazdasága sem lehet sikeres.

Megtartotta első ülését a Magyar-Orosz Régióközi Együttműködési Bizottság

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. szeptember 27. 11:27

Megtartotta első ülését a Magyarország és az egyes orosz tagköztársaságok, megyék közti gazdasági kapcsolatok felügyelete érdekében felállított Magyar-Orosz Régióközi Együttműködési Bizottság - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ülést követő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A gazdaságban egyre inkább a Magyarországon fejlesztett termékekre helyeződik a hangsúly

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. szeptember 27. 9:17

A gazdaságban a hozzáadott értékre, az országban fejlesztett termékekre helyeződik egyre inkább a hangsúly, ezt a tendenciát erősíti a svájci F. Hoffman-La Roche gyógyszeripari vállalat döntése arról, hogy Budaörsre hozza az Európai Farmakovigilancia Központját (Gyógyszermellékhatás-jelentési Központ).

Elindította közvetlen járatát a LOT Polish Airlines Budapest és Szöul között

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. szeptember 22. 19:25

A LOT Polish Airlines elindította vasárnap a Budapest és Szöul közötti közvetlen légi járatot. A lengyel légitársaság Boeing 787 Dreamlinere kora délután szállt fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, és várhatóan 10 óra 30 perc repülés után érkezik meg Szöulba.

A globális vízválság megelőzése az októberi, budapesti konferencia kiemelt témája

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. szeptember 20. 10:08

Az utolsó fázisba érkezett a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 előkészítése, az október 15-én kezdődő háromnapos konferencia kiemelt témája a globális vízválság megelőzése, ezen belül is a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz okozta problémák megoldása - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).