Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár

Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár

Vezető hírek

Korniss Péter fotóiból nyílt kiállítás Prágában

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. május 8. 9:42

A Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas Korniss Péter, a kortárs fotóművészet kiemelkedő alakjának munkásságába nyújt betekintést a Prágában május eleje óta látható Az örökkévalóság utáni vágy című kiállítás. A tárlatot Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár nyitotta meg.

V4+Korea tudáscsere a KKV-k innovációs kapacitásainak erősítése érdekében

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. március 27. 16:49

2018. március 27-én, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében került sor a 2017-2018. évi V4+Dél-Korea Tudáscsere-Program záró rendezvényére. Az eseményt Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár köszöntötte megnyitó beszédében. Magyarország a visegrádi csoport elnökeként kiemelt szerep- és feladatkörrel bír a 2017-2018. évi tudáscsere-program megvalósításában.

A V4-ek összehangolt turisztikai együttműködése másfél évtizede sikeres

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. március 27. 16:15

A visegrádi együttműködés négy országának (V4) összehangolt turisztikai együttműködése másfél évtizede működik sikeresen - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára kedden Gödöllőn.

Hudec-emlékszobát avattak Sanghajban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. március 26. 15:12

Emlékszobát avattak Hudec László magyar építész tiszteletére az általa tervezett sanghaji Dahua Hotel épületében, a vasárnapig tartó négynapos BudapestFEST magyar kulturális fesztivál keretében.

Pályázat a magyar kortárs képzőművészet külföldi megjelenítésére

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. március 20. 10:18

A kortárs magyar képzőművészet nemzetközi művészeti vásárokon való megjelenésének támogatására hirdetett pályázatot a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

Íjgyártó István dél-afrikai hivatalos látogatása

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. március 13. 15:25

Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár 2018. március 8-12. között a Dél-afrikai Köztársaságba utazott, ahol részt vett több bilaterális találkozón és megnyitotta a „Soli Deo Gloria – A magyar reformáció öt évszázada” című kiállítást.

Pályázati felhívás a magyar kortárs képzőművészet nemzetközi művészeti vásárokon való megjelenésének támogatása érdekében

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. március 10. 12:27

Összhangban a Kormánynak a magyar kortárs képzőművészet nemzetközi művészeti vásárokon való megjelenésének a kulturális diplomáciai tevékenység keretében történő támogatásáról szóló 2039/2017. (XII. 27.) sz. határozatával, a Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázati felhívást tesz.

Újdelhiben rendezték meg a Magyar-Indiai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság 5. ülését

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. március 8. 9:22

A Magyar-Indiai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) 5. ülésszakára 2018. március 6-7-én került sor Újdelhiben, Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár, valamint indiai partnere Ramesh Abhishek iparpolitikai és promóciós államtitkár elnökletével. Az ülésen a felek áttekintették a gazdasági együttműködés aktuális helyzetét és fejlesztésének lehetséges irányait.

V4-es filmfesztivál kezdődött Budapesten

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkár, 2018. február 16. 10:49

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a Külgazdasági és Külügyminisztérium–Balassi Intézet megbízásából, a V4 magyar elnöksége alkalmából. Az Előhívás című, négynapos rendezvény a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar filmes hagyomány kapcsolódási pontjaira fókuszál. A megnyitón Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár mondott köszöntőt.