Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter jövő szerdán munkalátogatást tesz Moszkvában, ahol találkozik orosz kollégájával, Szergej Lavrovval - jelentette be az orosz külügyminisztérium.

Alekszandr Lukasevics szóvivő csütörtöki tájékoztatóján közölte, hogy a miniszterek áttekintik a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi helyzetét és azok kilátásait.

A szóvivő utalt arra, hogy Szergej Lavrov és Szijjártó Péter tárgyalásain az elsődlegességet élvező gazdasági projektek, továbbá időszerű regionális és európai kérdések kerülnek napirendre.

Lukasevics kijelentette, hogy az orosz-magyar kapcsolatok "a közös érdekek figyelembe vételével az egészséges pragmatizmus szilárd alapjain nyugszanak, azok dinamikusan fejlődnek,  és jelentős fejlődési potenciállal rendelkeznek."

A szóvivő hozzátette, hogy a kétoldalú együttműködés kulcsfontosságú irányait Vlagyimir Putyin orosz államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök  egyeztette idén január 14-i  moszkvai találkozójukon.

A magyar kormányfő moszkvai látogatásán  többek között a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodás Magyarország és Oroszország között.

(MTI)