November 29-én felavatásra került a Petőfi Sándort és Szendrey Júliát közösen ábrázoló, Kokárda virága elnevezésű Szórádi Zsigmond, Magyar Művészetért díjas szobrászművész által készített, kettős mellszobor Magyarország Csungkingi Főkonzulátusa szervezésében.

A szoboravatáson Szőcs Géza, miniszterelnöki főtanácsadó és Zhang Ling, Kína Népi Politikai Tanácskozó Gyűlésének helyettes elnök asszonya mondtak ünnepi beszédet. Az alkotás a Külgazdasági és Külügyminisztérium adománya Csungking Város Yuzhong Kerület Önkormányzatának a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából.

A szoborhoz kapcsolódik egy Petőfi Sándor és Szendrey Júlia életét, illetve munkásságát bemutató online felület, valamint egy lakatfal, ahova a parkba látogató szerelmesek helyezhetik el lakatjaikat.

Kép letöltéseKKM

Az évforduló alkalmából tartott 8. Nyugat-kínai Magyar Kulturális Fesztivál: Budapesti Ősz programsorozat keretei között megrendezésre kerültek továbbá a Magyar-Kínai Kajak-Kenu Bajnokság, Magyar Irodalmi Est, valamint Magyar Filmhét események.

(KKM)