Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Növekedő migrációs nyomásra kell számítani a következő hónapokban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. november 11. 21:21

A tél közelsége és Törökország szíriai offenzívájának európai megítélése miatt növekedő migrációs nyomásra kell számítani a következő hónapokban - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében.

Emléktáblát avattak az 575 éve történt várnai csata évfordulóján Bulgáriában

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. november 11. 7:50

Emléktáblát avattak az 575 éve történt várnai csata évfordulóján vasárnap Bulgáriában, ami a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint a térségben élő nemzetek összefogásának fontosságára is figyelmeztet.

Jó kezekbe került a bővítés ügye, új lendületet kaphat a bővítés politikája

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. november 8. 18:53

Jó kezekbe került a bővítés ügye azzal, hogy kiderült, a magyar uniós biztos felelősségi körébe fog tartozni az elkövetkező esztendőkben az Európai Unió bővítésének és szomszédságpolitikájának kérdése - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel, hozzátette, ezzel új lendületet kaphat az uniós bővítés politikája.

Nem logikus folyamatosan kritizálni azt az embert, akitől Európa biztonsága függ

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkár, 2019. november 8. 18:52

Nem logikus, hogy folyamatosan azt az embert kritizálják, akitől Európa biztonsága függ, és aki bármelyik pillanatban elindíthat több millió bevándorlót Európa felé - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Kultúráját és hagyományait megőrző Európai Unióra van szükség

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkár, 2019. november 7. 22:36

A szlovákok és magyarok egyetértenek abban, hogy erős tagállamokra épülő, kultúráját és hagyományait megőrző Európai Uniót szeretnének - jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön Pozsonyban, ahol beszédet mondott a Bibliotéka nemzetközi könyvvásár megnyitóján.

Budapesten lesz az ENSZ terrorizmus elleni regionális irodája

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. november 7. 22:34

Budapesten lesz az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) terrorizmus elleni hivatalának regionális programtámogató irodája - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a fővárosban.

Hatpontos akcióterv garantálja az Electrolux munkavállalóinak elhelyezkedését

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. november 7. 22:32

A kormány és Szabó Tamás, Jászberény polgármestere, valamint Pócs János országgyűlési képviselő által kidolgozott hatpontos akcióterv garantálja, hogy az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett mintegy 800 munkavállalója nem lesz munkanélküli, és Jászberény sem fogja megérezni a vállalat kapacitásleépítését - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Jászberényben.

Északkelet-Magyarországra érkezik egy autóalkatrészeket gyártó fontos japán vállalat

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. november 6. 19:51

Északkelet-Magyarországra érkezik egy autóalkatrészeket gyártó fontos japán vállalat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában Tokióból, ahol szerdán írta alá az erről szóló megállapodást.

A magyar-japán kapcsolatok soha nem voltak olyan jók, mint most

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. november 6. 19:50

A Magyarország és Japán közötti, 150 éves múltra visszatekintő diplomáciai kapcsolatok soha nem voltak olyan jók, mint most - nyilatkozta az MTI-nek telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tokióból.

Szijjártó Péter kitüntette a Denso magyar leányvállalatának japán vezetőjét

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. november 6. 11:29

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést adta át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tokióban Takeucsi Kacuhikónak, a Denso Corporation dízelinjektorokat gyártó üzletága vezető tisztségviselőjének.