Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Sztáray Péter részvétele a KEK külügyminiszteri találkozóján

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 24. 20:07

Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár képviselte Magyarországot a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) külügyminiszteri találkozóján 2020. szeptember 24-én. A „CEI Region – Transition to a New Normal” címet viselő videokonferencia résztvevői elsősorban a COVID-19 járvány térséget érintő hatásairól, valamint az ebből történő kilábalás lehetőségeiről értekeztek.

Magyarország üdvözli a dohai tárgyalások megkezdését

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 24. 20:06

Magyarország üdvözli az Afganisztáni Iszlám Köztársaság és a Talibán között Dohában megkezdett tárgyalásokat. Az afganisztáni békefolyamat kialakításában aktívan résztvevő NATO tagállamként arra ösztönözzük a tárgyalófeleket, hogy ragadják meg a történelmi lehetőséget és meglévő nézeteltéréseiket békés módon, tárgyalások útján rendezzék.

A legmagasabb technológiai színvonalon teljesítő világvállalatok is bíznak Magyarországban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 24. 16:04

A legmagasabb technológiai színvonalon teljesítő világvállalatok is bíznak Magyarországban, a beruházási környezetben és a magyar emberekben - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a veszprémi Continental Tesztpálya hivatalos megnyitóján csütörtökön.

A magyar gazdaság a magyar emberek munkájától lesz sikeres

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 24. 15:55

A magyar gazdaság a magyar emberek munkájától lesz sikeres - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Pannon Sütő Kft. szerződésátadási ünnepségén csütörtökön Várpalotán.

A kárpátaljai magyar közösség továbbra is számíthat a kormány támogatására

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 24. 15:49

A kárpátaljai magyar közösség a jövőben is számíthat a magyar kormány feltétlen támogatására, mert egymás nélkül sem a kisebbség, sem az anyaország nem tud erős, sikeres és teljes lenni - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévnyitóján, amelyen az iskola Rákóczi-díjjal tüntette ki a magyar diplomácia vezetőjét.

Magyarország az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 24. 15:42

Magyarország az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt, mert a kialakult helyzet nem jó egyik országnak, illetve a kárpátaljai magyar kisebbségnek sem - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Ungváron az ukrán diplomácia vezetőjével, Dmitro Kulebával tartott közös sajtótájékoztatóján.

Alig látod, de világcsúcs! Egycentis Rubik-kocka a tokiói Magyar Kulturális Intézetben! Negyven éve inspirálja a japán művészeket a magyar találmány

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 24. 7:40

Nagyszabású sajtótájékoztató keretében mutatták be a Tokiói Magyar Kulturális Intézetben azt a mini kockát, amely a világ legkisebb működő Rubik-kockája.

Rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 22. 16:09

Egyetértésről számolt be a kárpátaljai nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdésében az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosával kedden Strasbourgban folytatott megbeszélését követően a külgazdasági és külügyminiszter.

A rendkívüli intézkedések kiállták minden nemzetközi jogrendszer próbáját

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 22. 16:08

A koronavírus-járvány megfékezésére a rendkívüli jogrend idején hozott és a parlament által jóváhagyott magyarországi intézkedések kiállták minden nemzetközi jogrendszer próbáját, és semmilyen módon nem voltak károsak az emberi és szabadságjogok szempontjából - emelte ki Szijjártó Péter Strasbourgban az MTI-nek telefonon nyilatkozva kedden.

Arra van szükség, hogy a járvány miatt munkanélkülivé vált európaiaknak újra legyen munkájuk

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. szeptember 22. 16:05

Arra van szükség, hogy a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé vált európaiaknak újra legyen munkájuk - emelte ki Szijjártó Péter az európai uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli ülését követően.