Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 24. 17:44

Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Magyarország amellett áll ki, hogy azonnal kezdődjenek meg a csatlakozási tárgyalások Brüsszel és Szkopje között.

A kormány hárommilliárd forinttal támogatja az AVL fejlesztési központjának építését

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 24. 17:39

Hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a kormány az osztrák járműipari cég, az AVL Hungary Kft. érdi regionális fejlesztési központjának 12,5 milliárd forintos beruházásához - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Érden.

Újabb tíz vállalat csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 24. 17:35

Újabb tíz magyar vállalat csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz (kepp), amelyben már kilenc vállalat vesz részt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az együttműködési megállapodások ünnepélyes aláírása alkalmából tartott budapesti rendezvényen.

Magyar siker a Közép-Európai Diplomata Kupán

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkár, 2019. június 24. 11:10

Június 22-én immár 23. alkalommal került sor hat ország (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Németország, Szlovákia és Magyarország) külügyminisztériumainak labdarúgó tornájára. A Közép-Európai Diplomata Kupa elnevezésű esemény házigazdája ezúttal Magyarország volt, a helyszín pedig Balatonfüred.

Sztáray Péter és Mohammed Al Matrafi találkozója

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. június 21. 18:44

Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár 2019. június 21-én kérésére hivatalában fogadta Mohammed Al Matrafit, a Szaúd-arábiai Királyság budapesti nagykövetét, akivel áttekintették az Öböl-térség egyre feszültebb biztonsági helyzetét, különös tekintettel a Szaúd-Arábiát az elmúlt hetekben ért támadásokat és szabotázsakciókat.

Átgondolt fejlesztések nélkül nincs felelős klímavédelem

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 21. 17:55

Átgondolt fejlesztések, és a hozzájuk szükséges források meghatározása nélkül felelőtlenség volna hosszú távú klímavédelmi kötelezettségeket vállalni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatót követően.

Pécsen bővíti magyarországi gyártását a Thyssenkrupp

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 21. 17:52

A német Thyssenkrupp a kormány támogatásával 17,4 milliárd forintból vezérműtengelyeket gyártó üzemet épít Pécsen - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Kikötőt és logisztikai bázist létesít Magyarország Triesztben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 21. 13:00

Kikötőt és logisztikai bázist létesít Magyarország Triesztben, hogy a tengerentúlra exportáló magyar vállalatok gyorsan és akadálymentesen szállítmányozhassanak - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, Mogyoródon.

Nagyszabású kulturális diplomáciai projekt valósult meg Bulgáriában Nagy László tiszteletére

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkár, 2019. június 20. 18:12

Nagy László (1925-1978) költő-műfordító és képzőművész emléke előtt tisztelegtek Bulgáriában. Többéves kulturális diplomáciai projekt keretében renoválták a Nagy László Emlékházat Szmoljan városában és 2019. június 18-a óta ismét látogatható az emlékház megújult állandó kiállítása is.

Az üldözöttek helyben való boldogulását kell segíteni

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. június 20. 15:11

A nemzetközi közösségnek meg kell teremtenie annak feltételeit, hogy a terroristák által üldözött közösségek helyben tudjanak boldogulni, illetve az elüldözöttek visszatérhessenek lakóhelyükre, Magyarország megmutatta, hogy ebből még a hozzá hasonlóan közepes méretű országok is ki tudják venni a részüket - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a mongol fővárosban egy terrorizmusellenes konferencián.