Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Magyarország szempontjából kulcsfontosságú, hogy a lengyel Jog és Igazságosság párt győzött

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. október 14. 9:48

Magyarország számára kulcsfontosságú, és a lehető legjobb hír, hogy a Jog és Igazságosság párt (PiS) győzött Lengyelországban, és úgy tűnik, továbbra is kormányozhat - értékelte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vasárnapi lengyel parlamenti választás eredményét az MTI-nek.

Magyarország és Szerbia kapcsolata az együttműködésről és a folyamatos építkezésről szól

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. október 11. 23:42

Magyarország és Szerbia kapcsolata az együttműködésről és a folyamatos építkezésről szól - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Kübekháza-Rábé határátkelőhely átadásán pénteken. Szijjártó Péter közölte: a magyar-szerb viszony az ellenségeskedéstől indult, és a történelem valaha volt legjobb kétoldalú kapcsolatáig jutott.

Magyarország és Szerbia is csak nyert a vajdasági gazdaságfejlesztési programmal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. október 11. 23:40

Új korszak kezdődött a vajdasági magyar közösség életében, amikor 2016-ban elindult a magyar kormány gazdaságfejlesztési programja, amelyet a szerb kormány is elfogadott, és azóta kiderült, hogy a program nyertese a Vajdaság mellett, Szerbia és Magyarország is - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Zentán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programja szerződésének aláírási ünnepségén szólalt fel.

Sztáray Péter államtitkár részt vett az Unió a Mediterrán Térségért regionális fórumán Barcelonában

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. október 11. 15:25

Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár részt vett az Unió a Mediterrán Térségért (UfM) negyedik regionális fórumán, melyet 2019. október 10-én rendeztek meg Barcelonában.

Bővíti gyárát a Joyson Safety Systems Hungary Kft. Miskolcon

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. október 11. 15:23

Bővíti gyárát a közlekedésbiztonsági eszközöket gyártó, kínai tulajdonú Joyson Safety Systems Hungary Kft. Miskolcon, a beruházás értéke 16 milliárd forint - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

A vártnál is sikeresebb volt a horvátországi gazdasági fejlesztési program

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. október 11. 15:21

A vártnál is sikeresebb volt a horvátországi gazdasági fejlesztési program, ami annak a bizonyítéka, hogy nagyon sokan vannak Horvátországban, Szlavóniában és Baranyában olyan magyarok, akik építeni szeretnék a jövőjüket és a magyarság jövőjét a magyar beruházások révén.

Bővíti gödi akkumulátorgyártó üzemét a Samsung SDI

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. október 10. 19:08

Bővíti gödi akkumulátorgyártó üzemét mintegy 390 milliárd forintból a Samsung SDI, a beruházás 1200 új munkahelyet hoz létre - mondta a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

Kozmetikai alapanyagokat gyártó üzem kezdi meg hamarosan a termelést Szolnokon

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. október 10. 19:05

A K&P Chem Kft. 5,14 milliárd forintos beruházással, a magyar kormány 450 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával kozmetikai alapanyagokat gyártó üzemet hoz létre Szolnokon, ezzel 50 új munkahelyet teremt - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Szolnokon, a beruházás bejelentésén.

Magyarország minden eddiginél szorosabb kapcsolatot szeretne Brazíliával

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. október 9. 9:16

Magyarország minden eddiginél szorosabb kapcsolatot szeretne kiépíteni Brazíliával; miután a két ország vezetői nagyon hasonlóan közelítik meg a világpolitika kérdéseit, ezt a kivételes politikai egyetértést kölcsönös gazdasági előnyökre kell váltaniuk - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden brazil hivatali kollégájával, Ernesto Araújóval közös brazíliavárosi sajtótájékoztatóján.

BPDC Busniess Promotion & Development Campus (BPDC)

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár archiv, 2019. október 8. 17:30

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyik kiemelt célja az innovatív termékeket, szolgáltatásokat exportálni kívánó magyar vállalkozások külföldi piacra juttatása. Ennek érdekében, összhangban a Nemzeti Exportstratégia célkitűzésekkel a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében a KKM – szoros együttműködésben az Innovációs és Technológiai Minisztériummal – a Washingtoni Nagykövetség útján Washingtonban létrehozta a BPDC Business Promotion & Development Campust (BPDC).