Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Beruházások kellenek a növekedéshez

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 14. 20:10

Minél több vállalat hajt végre beruházást, annál reálisabb az, hogy az ország gyorsan vissza tud térni a 2019-es növekedési pályára - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Tolnán.

Ausztria és keleti szomszédai sikeresen működtek együtt a védekezésben

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 14. 20:08

Ausztria és keleti szomszédai többször egyeztettek a koronavírus-járvány idején, és a tárgyalások sikeresek voltak, segítették az egészségügyi védekezést - hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, miután hivatalában fogadta osztrák, cseh, szlovák és szlovén kollégáját.

Új logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 14. 20:06

Új logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon, az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő beruházás-ösztönzési támogatást nyújt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

A koronavírus okozta világjárvány újabb migrációs hullámok kiindulásához vezet

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 14. 20:05

A koronavírus okozta világjárvány újabb migrációs hullámok kiindulásához vezet, ezért az Európai Uniónak fontos feladata kell, hogy legyen a külső határok védelmének megerősítése, valamint az, hogy megszüntessen minden olyan külső okot, amely az unióba irányuló migrációs nyomást növeli, vagy növelheti - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli üléséről beszámoló nyilatkozatában.

A magyarországi cégek nehéz helyzetben is elég erősek ahhoz, hogy beruházzanak

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 13. 15:21

A koronavírus-járvány időszakában minden magyarországi beruházás azt mutatja, hogy a magyar gazdaság és a magyarországi cégek ilyen nehéz helyzetben is elég erősek ahhoz, hogy beruházásokat tervezzenek és beruházásokat hajtsanak végre - hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára pénteken Celldömölkön, ahol lerakták a cukrászati termékekkel és tésztagyártással foglalkozó Wewalka Kft. új üzemcsarnokának alapkövét.

Csak az erős nemzeti identitású nemzetek lehetnek sikeresek

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 10. 19:47

Csak azok a nemzetek lehetnek sikeresek, amelyeknek erős nemzeti identitásuk van, és képesek arra, hogy megtartsák kulturális, vallási, illetve történelmi örökségüket - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a megújított Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum átadóünnepségén pénteken.

A magyar gazdaság a magyar emberek munkája révén válhat sikeressé

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 10. 19:46

A magyar gazdaság a magyar emberek és a vállalatok munkája által válhat sikeressé, ehhez a kormány a munkahelyek megőrzéséhez nyújtott támogatással járul hozzá - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Veszprém megyei Halimbán.

Mindkét ország érdeke a magyar-angolai együttműködés fejlesztése

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 10. 19:43

Magyarország és Angola között hosszú múltra visszatekintő együttműködés van, amelynek további fejlesztése mindkét ország érdeke - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében, miután telefonon megbeszélést folytatott Tete Antonio új angolai külügyminiszterrel.

Minden magyart biztonságban kell tudnunk

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 10. 19:39

Minden magyar embert biztonságban kell tudnunk - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, azon a kitüntetési ceremónián, ahol azokat ismerték el, akik az elmúlt hónapokban részt vettek a bajba került magyarok hazahozatalában.

Fel kell készülni az újabb migrációs hullámokra és az EU külső határainak határozott védelmére

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2020. július 9. 14:38

A koronavírus-járvány miatt fel kell készülni az újabb migrációs hullámokra, és ezzel együtt az Európai Unió külső határainak következetes megvédésére - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Athénban.