Sztáray Péter államtitkár a rendezvény fővédnökeként részt vett az ITU Telecom World konferencia nyitóünnepségén 2019. szeptember 9-én a Hungexpón.

Az államtitkár részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Hou-lin Csao, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) az ünnepség margóján tartott kétoldalú megbeszélésén. Sztáray Péter a magyar miniszterelnökkel, az ITU-főtitkárával és Palkovics László miniszterrel együtt megtekintette a kiállítók standjait.

Az ITU Telecom World olyan globális rendezvény, ahol az információs és kommunikációs technológiák fejlesztői, kormányzati szereplők, szabályozó hatóságok, vezető iparági szereplők, feltörekvő start-up vállalatok és a hazai és nemzetközi média találkoznak egy többnapos konferencia keretében a legújabb trendek bemutatása, iparági és kormányzati kapcsolatok kialakítása, illetve elmélyítése érdekében. A rendezvény kiemelkedő lehetőséget kínál vállalatok, szervezetek, országok számára, hogy képviseljék magukat, valamint arra, hogy a feltörekvő piacok láthatóvá és érzékelhetővé tegyék magukat. Magyarország 2015 után másodjára rendezi meg az ITU Telecom World konferenciát.

Kép letöltéseFotó: KKM

Az 1865-ben alapított, genfi székhelyű Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union, ITU) az ENSZ távközléssel foglalkozó szerve, amely biztosítja a távközlési ágazat összehangolását világméretű szinten. Magyarország a szervezet alapító tagja.

(KKM)