Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Schanda Tamás

parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes

Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A baloldal a bérnövekedést sem támogatta

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 9. 11:21

A 2021-es költségvetésről szóló szavazás megmutatta, hogy a baloldal nem csak a járvány elleni védekezést és a magyar gazdaság védelmét, de még a bérnövekedést sem támogatta - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Erősödnek a magyar vállalkozások

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 8. 15:58

A zalaegerszegi ipari park fejlődése azt jelzi, hogy egyre több magyar vállalkozás erősödik, és keres kiváló adottságokkal rendelkező infrastrukturális környezetet, ahol megtalálják számításaikat - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán a zalaegerszegi inkubátorház új csarnoképületének átadásán.

Komárom-Esztergom megyében kilencezernél több embernek igényeltek bértámogatást

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 7. 15:06

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi akcióterv keretében Komárom-Esztergom megyében eddig 9287 dolgozónak igényeltek különféle bértámogatásokat - mondta Schanda Tamás kedden Esztergomban, ahol a Spori Print Vincze Kft. nyomdájában adott át támogató okiratot.

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott az alkohol tartalmú kézfertőtlenítők

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 6. 9:56

"Ha a kézfertőtlenítő-folyadék párologni kezd, elég egy szikra is ahhoz, hogy begyulladjon a gőz – ezért semmiképpen se hagyják az autóban ebben a melegben! Miután leparkoltak, vigyék magukkal a folyadékot, vagy használjanak fertőtlenítő kendőt az autóban" - hívta fel a figyelmet a használattal összefüggő veszélyekre Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára közösségimédia-oldalán.

Megkétszereződött a COVIDEA ötlet- és startup verseny díjazása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 6. 9:53

„Hatalmas érdeklődés övezte a COVIDEA pályázatot. Sokkal több kimagasló színvonalú ötlet és projektterv érkezett, mint amire számítottunk, ezért úgy döntöttünk: megduplázzuk a támogatásukra fordítható keretet” – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette: a tárca és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) szakpolitikai támogatásával meghirdetett versenyen a szakmai zsűri 120 millió forint értékben 29 projektet és 5 ötletet díjazott. A miniszterhelyettes a bejelentés kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a járványhelyzet alatt példás összefogás alakult ki az országban, a segíteni akarás pedig az innovatív ötletekre is ösztönzően hatott.

Ismét bizonyítottak a magyar egyetemek

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 3. 10:55

„A napokban az Academic Ranking of World Universities (ARWU) toplistájára került fel több magyar egyetem is. A kormány célja az, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek – ehhez pedig elengedhetetlen a világszinten is versenyképes felsőoktatás” – jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségimédia-oldalán, és egyben gratulált az intézményeknek az elismeréshez.

Szándéknyilatkozatot írtak alá a kaposvári villamosmérnök-képzés elindításáról

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 2. 16:31

Villamosmérnök-képzést indít az Óbudai Egyetem szeptemberben a Kaposvári Egyetemen, az erről szóló szándéknyilatkozatot csütörtökön írták alá a fővárosi felsőoktatási intézmény, a kaposvári önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Robert Bosch Kft. képviselői Kaposváron.

Új maszkgyártó gép kezdte meg működését Budapesten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 1. 18:54

Új maszkgyártó gépet állított üzembe az állami tulajdonú Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Budapesten - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a társaság telephelyén tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Átlagosan 30 százalékkal emelkedik július 1-től a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. június 30. 13:54

Átlagosan 30 százalékkal nő a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére július 1-től - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Meg kell védeni a vállalatokat az ellenséges külföldi felvásárlástól

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. június 29. 9:32

Meg kell védeni a magyar vállalatokat az ellenséges célú külföldi felvásárlástól, a kormány többek között ehhez is felhatalmazást kér a most indult nemzeti konzultáción - hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.