Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Schanda Tamás

parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes

Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Vezető hírek

Sikeres volt a 2020-as e-matrica elővásárlási lehetősége

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. január 20. 15:11

A 2020. évre szóló e-matricából elővételben, tavaly decemberben megközelítően 150 ezer fogyott, húsz százalékkal több, mint egy évvel korábban; a befolyt 3 milliárd forint pedig 26 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A kormány célja a vállalkozások megerősítése

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. január 16. 14:12

A kormány célja a magyar vállalkozások megerősítése, ezt szolgálja a kis- és középvállalkozások (kkv) stratégiája is - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

A kormány célja a szegénység felszámolása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. január 16. 10:25

A kormány célja a szegénység felszámolása, és az, hogy egyre többen dolgozzanak, mivel ez jelenti a kiutat a szegénységből - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

A kormány elkötelezett az út- és vasúthálózat fejlesztésében

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. január 15. 13:18

A kormány és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elkötelezett az út- és vasúthálózat, a közösségi közlekedés eszköztárának folyamatos fejlesztésében, ez az ország gazdasági érdekeit, a magyar emberek, családok biztonságát, kényelmét is szolgálja - mondta Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára a MÁV-val közösen tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

2020-ban is a foglalkoztatás és a bérek növelése az egyik legfontosabb cél

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. január 14. 13:01

A foglalkoztatás és a bérek növelése idén is a kormány legfontosabb céljai közé tartozik - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Szombaton lesz a középiskolába jelentkezők központi írásbeli vizsgája

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. január 14. 9:40

Szombaton tartják a központi írásbeli vizsgát a középiskolába jelentkezőknek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megkezdődött a 2020-as felsőoktatási eljárás

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2019. december 23. 14:12

Megkezdődött a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárás, csütörtöktől lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre - jelentette be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.

Elektromos autókat kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2019. december 16. 16:50

- Hat elektromos autót kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 75 millió forintos támogatásából vásárolt autókat Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkára adta át hétfőn Budapesten.

Online pályakövetési rendszerrel segíti a pályaválasztást az ITM

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2019. december 16. 9:12

A köznevelés és a felsőoktatás közötti átmenetet, a pályaválasztást, valamint a pályaorientációt segíti a diplomantul.hu honlapon elérhető Diplomás Pályakövetési Rendszer, az online felület objektív, számszerű adatokat mutat arról, hogyan alakult a felsőoktatásban végzettek helyzete a munka világában - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.