Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Schanda Tamás

parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes

Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság

Vezető hírek

A turizmusnak kiemelt szerepe van a gazdaság működésében

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 21. 9:21

Meg kell őrizni a magyar gazdaság működőképességét, amelyben a turizmusnak, és az üzleti utazásoknak kiemelt szerepe van - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Zalaegerszegen.

A kormány célja, hogy 2030-ra a kerékpárutak hossza érje el a 15 ezer kilométert

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 21. 9:14

A kormány terve, hogy a meglévő kerékpárút-hálózat fejlesztésével 2030-ra 15 ezer kilométeresre bővüljön a teljes hálózat - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken, az 5,6 kilométeres Budapest-Budakalász-Szentendre útszakasz átadásán Budakalászon.

A kormány célja, hogy 2030-ra a kerékpárutak hossza érje el a 15 ezer kilométert

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 18. 14:03

A kormány terve, hogy a meglévő kerékpárút-hálózat fejlesztésével 2030-ra 15 ezer kilométeresre bővüljön a teljes hálózat - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken, az 5,6 kilométeres Budapest-Budakalász-Szentendre útszakasz átadásán Budakalászon.

Digitális élményközpont nyílt Budapesten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 13:19

Digitális élményközpont nyílt Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol az érdeklődők felfedezhetik és kipróbálhatják a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.

Már közel 110 ezer diplomát állítottak ki nyelvvizsgamentesen

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 10. 14:33

Mintegy 110 ezer friss diplomát állítottak ki a felsőoktatási intézmények a nyelvvizsgákkal kapcsolatos engedményeknek köszönhetően, jelentette be közösségimédia-oldalán Schanda Tamás.

Stratégiai megállapodást kötött az ITM és a Brain Bar

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 16:53

Három évre szóló stratégiai megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Brain Bar jövőfesztivál szervezőivel szerdán Budapesten, ennek értelmében a tárca lesz a fesztivál innovációs házigazdája.

Növekszik a magyar egyetemek nemzetközi versenyképessége

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 4. 10:31

A kormány célja, hogy a fiatalok a jövő nyertesei legyenek, éppen ezért folyamatosan ösztönzi a hazai és európai felsőoktatás minőségét, teljesítményét, és nemzetközi versenyképességét növelő intézkedéseket – jelentette ki Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette, a legfrissebb adatok szerint a világ 93 országának legjobb ezerötszáz egyetemét rangsoroló Times Higher Education listán legjobb magyar egyetemként a Semmelweis Egyetem (SE) végzett.

Ismét lehet jelentkezni a kutatási és innovációs menedzserképzésre

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. szeptember 2. 11:42

Még várják az érdeklődők jelentkezését a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pannon Egyetem kutatási és innovációs menedzser szakirányú képzésére – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette, a hazai innovációs rendszer megújításának egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az egyetemi tudásközpontok és a vállalati szféra szoros együttműködése elősegítse a kutatás-fejlesztési tevékenység gyakorlati hasznosulását.

Mintegy 330 millió forint jut idén a Makovecz-programra

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. augusztus 19. 13:34

Mintegy 330 millió forint jut idén a Makovecz-programra, amely magyar oktatóknak és hallgatóknak teremt lehetőséget arra, hogy részt vegyenek a határon túli, magyar nyelvű felsőoktatásban - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségimédia-oldalán.