Parlamenti Államtitkárság

Schanda Tamás

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Vezető hírek

A digitális írástudás fejlesztése elengedhetetlen

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 13. 11:46

A digitális írástudás fejlesztése, elterjesztése elengedhetetlen, ennek érdekében ötmilliárd forint értékben országszerte 1500 támogatott közösségi internet hozzáférési pontot alakítottak ki - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a projekt zárórendezvényén szerdán Budapesten.

Gördülékenyebbé vált a járművezetői vizsgáztatás a közlekedési vizsgaközpont felállításával

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 12. 14:50

Jelentősen és tartósan csökkent a várakozás a járművezetői vizsgákra a Közlekedési Alkalmassági Vizsgaközpont Nonprofit Kft. idei létrehozásával, és további cél, hogy jövő március végéig minden kirendeltségen bankkártyával fizethessenek a vizsgázók - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Továbbra is szárnyal az építőipar

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 12. 12:56

A legfrissebb adatok alapján elmondható, hogy az építőipart támogató intézkedések eredményesek. A kormány célkitűzése az építőipari ágazat fenntartható, modern technológián alapuló fejlődésének támogatása annak érdekében, hogy a hazai ipar meghatározó ágazata eleget tudjon tenni a növekvő volumenű megrendelői igényeknek – fogalmazott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait értékelve.

Digitális játékpedagógiai stúdiót adtak át a győri egyetemen

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 11. 10:24

Digitális játékpedagógiai stúdiót adtak át péntek délután a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János karán.

Közúti ellenőrzések a téli közlekedésbiztonság javításáért

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 7. 14:43

- Novemberben közúti ellenőrzéssel és tájékoztatással, felvilágosítással segíti a téli közlekedésre való felkészülést az Innovációs és Technológiai Minisztérium - közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A korszerű belföldi üzemek a magyar növekedés legjobb példái

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 6. 16:33

Európai szinten is kiemelkedő a magyar gazdaság növekedése, az eredményeket azonban a számoknál is jobban jeleníti meg a korszerű belföldi üzemek teljesítménye - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szerdán, a Modern Gyárak Éjszakájának budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ITM azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 5. 16:14

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a HÖOK-kal és más szervezettekkel való egyeztetés után azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelménye kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül, az erről szóló javaslatot szerdán nyújtja be a kormánynak - jelentette be a tárca parlamenti államtitkára Hajdúszoboszlón, a XXI. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián.

Senki sem vitathatja el tőlünk '56 dicsőségét

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 5. 8:45

Hiába a kegyetlen megtorlás, hiába a vérvörös kommunizmus bosszúja, senki nem vitathatja el tőlünk, hogy a 20. század történelmében az 1956. október 23. és november 4. közötti dicsőséges két hét rólunk, magyarokról szólt - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a II. kerületi KDNP elnöke 2019. november 4-én, a nemzeti gyásznap alkalmából Budapesten, a Mansfeld-parkban.

Sikeres a kereszténydemokrata politika

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 4. 9:11

Sikeresnek értékelték a kereszténydemokrata alapokon nyugvó politizálást a 75 éves a kereszténydemokrácia Magyarországon címmel pénteken Budapesten rendezett ünnepi ülésen felszólaló államtitkárok.