A feltörekvő generáció innovátorai osztják meg egymással a jövő technológiáját érintő elképzeléseiket és dolgoznak együtt kreatív projektjeiken Kínában, a 2050 REUNION technológiai és innovációs konferencián, 2019. április 26-28. között. Az INPUT Programnak köszönhetően az eddigi legnagyobb magyar delegáció képviseli hazánkat a rangos eseményen.

A mintegy húszezer résztvevőt felvonultató nemzetközi rendezvényre a világ minden tájáról érkeznek fiatal innovátorok. A Migratory Bird Program mindössze 35 főnek, köztük hét magyar, az INPUT program által is támogatott fiatalnak biztosít teljes költségtérítés mellett részvételi lehetőséget az eseményen. A magyar jelentkezők közül, projektjük innovációs tartalma és kidolgozottsága alapján, a konferencia szervezői választották ki a legjobbakat.

Az INPUT Program további három fő számára teszi lehetővé a részvételt. A hazánkat képviselő projektgazdák többek között mesterséges intelligenciával, űrtechnológiával, drónokkal és gépi tanulással kapcsolatos kreatív megoldásaikat mutatják be.

A magyar delegáció tagjai meghívást kaptak a konferenciát követő zártkörű szakmai programra is, ahol megismerhetik a helyi ökoszisztéma szereplőit, workshopokon, üzleti találkozókon vehetnek részt. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „Célunk, hogy a tehetséges magyar fiatalokat, a magyar innovációs ökoszisztéma szereplőit támogassuk ötleteik megvalósításában, és nemzetközi kapcsolatrendszerünk révén lehetőséget biztosítsunk számukra a külpiaci eseményeken való megjelenésre, tudásbővítésre és tapasztalatszerzésre. A 2050 Reunion egyedülálló lehetőséget jelent számukra, arra pedig külön büszkék lehetünk, hogy fiatal innovátoraink ilyen szép számban képviselik hazánkat és a magyar tudás sokszínűségét Kínában.”

(ITM)