A felsőoktatás aktuális kérdéseiről egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) képviselőivel 2019. szeptember 18-án, Budapesten.

A felek egyetértettek abban, hogy közös cél a felsőoktatás teljesítményének erősítése a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében. A magyar egyetemeknek szorosabb együttműködésre érdemes törekedniük a hazai gazdasági szereplőkkel, különösen a kis- és középvállalkozásokkal. Az ipari-vállalkozói kapcsolatok bővülése hatékonyabb működést és versenyképesebb béreket eredményez a felsőoktatásban is. A hazai egyetemek bekapcsolódását az európai kutatási és innovációs térbe a nemzetközi társintézményekkel való közös munka elmélyítése, kiterjesztése segíthető elő.

Fotó: Schweitzer Szabolcs

A miniszter elmondta, kiemelten számít az FDSZ támogató hozzáállására a felsőoktatás megerősítésében.  A találkozón a szakszervezet delegáltjai nyitottságukat fejezték ki a folyamatos párbeszédre a magyar felsőoktatás jövőjéről.

(ITM Kommunikáció)