Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Komárom-Esztergom megyében kilencezernél több embernek igényeltek bértámogatást

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 7. 15:06

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi akcióterv keretében Komárom-Esztergom megyében eddig 9287 dolgozónak igényeltek különféle bértámogatásokat - mondta Schanda Tamás kedden Esztergomban, ahol a Spori Print Vincze Kft. nyomdájában adott át támogató okiratot.

Érdekképviseleti Fórumon tárgyalták a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégiát

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2020. július 7. 14:48

Az építésgazdaság általános fejlesztését, az építőanyagok hazai gyártását és a hazai építőipari alapanyag-kitermelés támogatását célzó középtávú stratégia kapcsán folytatott érdekképviseleti egyeztetést az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága.

A hazai kutatás-fejlesztési rendszer jól működik

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. július 7. 14:11

A hazai kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I)rendszer megmutatta, hogy minden körülmények között tud működni, sikeres volt a koronavírus-járvány idején a kutatók munkája, tudása a védekezésben, hiszen száznál több projektjavaslatot adtak, egyebek közt négy lélegeztetőgépet fejlesztettek, és megkezdődött ezek gyártása - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a Fokozatváltás 2.0 - Újraindítás címmel tartott online konferencia megnyitóján.

A klímavédelmet és a gazdaságfejlesztést együtt kell érvényre juttatni

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 7. 9:18

A klímavédelmet és a gazdaságfejlesztést együtt kell érvényre juttatni, a kettő egyszerre határozza meg a válságkezelés irányát - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, az e-járművek vásárlását támogató pályázat sajtótájékoztatóján.

Augusztus végéig négyezer vállalkozás kaphatja meg a támogatást

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 15:18

Augusztus végéig közel négyezer vállalkozás kaphatja meg a számára megítélt támogatását a Gazdaságvédelmi akcióterv vállalkozások technológiai megújítását segítő két programjának pályázatán, vagyis a pályázat kiírásától számítva 3 hónapon belül megérkeznek a cégekhez egy összegben a megítélt források - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott az alkohol tartalmú kézfertőtlenítők

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 6. 9:56

"Ha a kézfertőtlenítő-folyadék párologni kezd, elég egy szikra is ahhoz, hogy begyulladjon a gőz – ezért semmiképpen se hagyják az autóban ebben a melegben! Miután leparkoltak, vigyék magukkal a folyadékot, vagy használjanak fertőtlenítő kendőt az autóban" - hívta fel a figyelmet a használattal összefüggő veszélyekre Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára közösségimédia-oldalán.

Megkétszereződött a COVIDEA ötlet- és startup verseny díjazása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti és Stratégiai Államtitkárság, 2020. július 6. 9:53

„Hatalmas érdeklődés övezte a COVIDEA pályázatot. Sokkal több kimagasló színvonalú ötlet és projektterv érkezett, mint amire számítottunk, ezért úgy döntöttünk: megduplázzuk a támogatásukra fordítható keretet” – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette: a tárca és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) szakpolitikai támogatásával meghirdetett versenyen a szakmai zsűri 120 millió forint értékben 29 projektet és 5 ötletet díjazott. A miniszterhelyettes a bejelentés kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a járványhelyzet alatt példás összefogás alakult ki az országban, a segíteni akarás pedig az innovatív ötletekre is ösztönzően hatott.

Július közepéig várják a Kerékpárosbarát pályázatokat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 9:51

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a helyi önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások kerékpározásra ösztönző intézkedéseit, támogató hozzáállását ismeri el a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely címekkel. Az idei pályázati kiírásra elektronikus úton lehet jelentkezni 2020. július 15-én 12 óráig.

Mindannyian tehetünk azért, hogy csökkentsük a nejlonzacskók mennyiségét

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 9:46

A Nemzetközi nejlonzacskómentes napot minden évben július 3-án rendezik meg. A világnap célja, felhívni a figyelmet arra, hogy hatalmas környezeti károkat okoznak az egyszer használatos nejlonzacskók és hordtasakok és egyúttal arra ösztönöz mindenkit, hogy ezeket a termékeket egyszerű, környezetkímélő alternatívákkal helyettesítse.

Nagyobb önállóságot biztosít az SZFE fenntartóváltása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 3. 12:28

Az Országgyűlés mai döntésével a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) az államtól függetlenebb, alapítványi fenntartásban működhet tovább. A változtatás célja az egyetem hazai és külföldi elismertségének növelése, a nemzetközi összevetésben is színvonalas, korszerű képzés feltételeinek biztosítása. Az átalakítás elvárt eredményeként az intézményben tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak.