Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Palkovics László hivatalában fogadta Toshiki Tajimát

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. július 16. 14:47

A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki a szegedi ELI-ALPS kutatóközpont lézerrendszerének felhasználásával - erről egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Toshiki Tajima, a University of California professzora, a TAE Technologies vállalat tudományos vezetője és Thierry Massard professzor, a francia Nukleáris Energia Bizottság tanácsadója 2019. július 16-án, Budapesten.

Kigördült az első KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. július 16. 14:17

Kigördült a MÁV-Start megrendelésére készült első nagykapacitású KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából kedden.

Az elmúlt három évben folyamatosan bővült az építőipar

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. július 16. 10:15

Az elmúlt három évben folyamatosan bővül az építőipar, miközben a termelékenysége tavaly 23 százalékkal nőtt - kommentálta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, kedden megjelent adatait az M1 aktuális csatornán.

A magyar és a cseh szuperlézerközpont közös kutatási konzorciumot hoz létre

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. július 15. 16:58

Közös nemzetközi, úgynevezett Európai Kutatási Infrastruktúra Konzorciumot (ERIC) hoz létre a prágai és a szegedi szuperlézerközpont, hogy a tudományos kutatásokban jobban kihasználhassák a két csúcsszintű kutatóközpont kapacitásait és lehetőségeit.

Kalandparkokat vizsgált a fogyasztóvédelem

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2019. július 15. 10:08

A kalandparkok kétharmadának üzemeltetése mindenben megfelelt az előírásoknak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat szerint. A hiányos dokumentációval rendelkező kalandpályák használatát ideiglenesen megtiltotta a fogyasztóvédelmi hatóság.

Átadták a villamosított Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasúti szakaszt

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. július 15. 9:54

Öt éven belül mintegy 1700 milliárd forint értékben fejleszti a kormány a vasúti közlekedést - közölte Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasúti szakasz villamosításának befejezése alkalmából szervezett ünnepségen szombaton, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen.

A felzárkózás összefogással lehet sikeres

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 15. 9:48

A felzárkózást csak összefogva, partnerségben, együttműködve lehet sikerre vinni, ebben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat példaértékű munkát végez - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken Tiszabőn.

Megkezdődött Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 innovációs házépítőverseny

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. július 15. 9:42

Három kontinens, nyolc ország, huszonhét felsőoktatási intézmény és közel 400 versenyző részvételével kezdődött meg pénteken Szentendrén a Solar Decathlon Europe 2019 (Szoláris falu) elnevezésű, egyetemi, innovációs házépítőverseny.

Vasutas tiszteket avattak a Vasutasnapon

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. július 12. 15:43

A MÁV Zrt. Baross Gábor Oktatási Központ 248 végzős hallgatója tett esküt pénteken a 69. Vasutas napon a Vasúttörténeti Parkban.

A magyar iparnak is köszönhető, hogy Brüsszel javította a magyar növekedési előrejelzést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. július 12. 10:11

A KSH 2019. májusi adatai alapján az ipari termelés tekintetében Magyarország a régió éllovasai közé tartozik, ami hazánk 2010-től kezdődő ipari dimenzióváltásának sikerét jelzi.