Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A kormány 35 milliárddal támogatja a debreceni oktatásfejlesztést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 16. 11:59

A kormány 35 milliárd forinttal támogatja a debreceni járműipari beruházásokkal összefüggő oktatásfejlesztést, az erről szóló előterjesztés a jövő héten kerül kormány elé - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken a városházán sajtótájékoztatón.

A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok alkalmazzák

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 16. 11:57

A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok (kkv) alkalmazzák, ezért a kormány feladata, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, amely erőteljesebben támogatja a magyar tulajdonú vállalkozásokat - közölte az innovációs és technológiai miniszter szombaton Lentiben, a 25 éves Németh-Fa Kft. bemutatótermének avatóünnepségén.

Egyre több felvételiző választja a szakképzést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. június 14. 13:36

Magyarországon egyre többen választják a szakképzést, az idén felvitelezők 40 százaléka a szakképzési rendszerbe, míg 37 százaléka gimnáziumba jelentkezett - emelte ki Kucsák László, a szakképzési rendszer fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) elnöke pénteken tanévzáró sajtótájékoztatón, Budapesten.

Folyamatosan javítják a kerékpározás infrastrukturális feltételeit

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. június 13. 14:26

Magyarország folyamatosan javítja a kerékpározás infrastrukturális feltételeit, 2014-2020 között 200 milliárd forint értékben 4200 kilométer kerékpár utat építenek vagy jelölnek ki - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön háttérbeszélgetésen, Budapesten.

Régiós élvonalban a magyar ipar növekedése

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 13. 13:52

A KSH 2019. áprilisi adatai alapján az ipari termelés növekedésében Magyarország a régió éllovasai közé került, ami hazánk 2010-től zajló ipari dimenzióváltásának sikerét jelzi, ráadásul a kedvező adatok inkább a hazai értékesítés, a magyarok vásárlóerejének növekedéséből származnak.

Tíz éve ünnepeljük a Magyar Feltalálók Napját

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tudás- és Innováció-menedzsmentért Felelős Államtitkárság, 2019. június 13. 13:40

Június 13-án azokra a magyar kutatókra emlékezünk, akik felfedezéseikkel beírták magukat a történelemkönyvekbe, akik példája kutatásra, felfedezésre és innovációra bátoríthatja a fiatal nemzedékek tudósait.

Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. június 13. 13:31

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2019. június 15-én és június 16-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

Innováció és nemzetközi együttműködés kell a közlekedésben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 13. 13:13

Új ötletek, innovatív megközelítés és célzott nemzetközi együttműködés kell ahhoz, hogy a közlekedés a jövőben is támogatni tudja a gazdasági növekedést - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten, az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) közlekedésügyi szakértői ülését megnyitó beszédében.

Magyar vállalkozások amerikai piacra lépését segítő központ nyílt Washingtonban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 13. 12:18

A centrum a washingtoni magyar nagykövetség épületkomplexumának egyik létesítményében nyílt meg. Szálláslehetőséget, logisztikai ellátást nyújt és gazdasági szakemberek gyakorlati segítségét kínálja az amerikai piacra belépni szándékozó magyar startupoknak és általában vállalkozóknak.

A kormány célja, hogy több kutatás legyen, több támogatásból

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 12. 16:04

Az Országgyűlés előtt lévő, a hazai kutatás-fejlesztés és innováció intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításához szükséges törvénymódosítási javaslat elsődleges célja, hogy több kutatás legyen, amely hatékonyan segíti a magyar gazdaságot. Minden kutatásra fordított állami támogatásnak kézzelfoghatóan meg kell térülnie a magyar gazdaság, a magyar társadalom számára. Több magyar szabadalomra, találmányra van szükség, ami a magyar gazdaságot erősítheti. A jelenlegi rendszer nem hatékony, Magyarország lemaradásban van, ezért mind az intézményrendszert, mind a pénzügyi finanszírozást meg kell erősíteni. A 2020-as költségvetésben 32 milliárd forinttal tovább növeljük a kutatás-fejlesztés és innováció támogatását, megteremtjük az egységes, teljesítményalapú forráselosztás feltételeit.