Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiválóan működik

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 14:37

A hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiválóan működik, Magyarország az uniós források lehívásának a rendelkezésre álló kerethez viszonyított arányában a második legjobb teljesítményt nyújtja az Európai Unióban - hangsúlyozta Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a csütörtökön kezdődött kétnapos 8. nemzetközi értékelési és monitoring konferencia megnyitóján, Budapesten.

Az autóipar a magyar kisvállalkozások gyarapodásához is hozzájárul

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. november 21. 14:24

A magyarországi autógyárak működéséből a belföldi kisvállalkozások is gyarapodhatnak, ám a technológiai fejlődésükhöz a kormánynak is hozzá kell járulnia - mondta az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten, a CEE Automotive Forum járműipari rendezvényén.

Az építőipar megújítása fontos Magyarország versenyképességének fenntartásához

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 14:19

Az új építészeti módszerek, innovatív és fenntartható építészeti megoldások alkalmazásának szükségességét hangsúlyozta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Épületszerkezettani Tanszék alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitóján, 2019. november 20-án, Budapesten.

Kínai vállalat vásárolt részesedést a Rail Cargo Terminal-BILK Zrt.-ben

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 14:11

A kínai Cosco Shipping vállalatcsoporthoz tartozó Ocean Rail Logistics S.A. 15 százalékot meghaladó részesedést vásárolt az osztrák Rail Cargo Group (RCG) magyarországi tagvállalatában, a Rail Cargo Terminal-BILK Zrt.-ben.

Megkétszerezte látogatói számát a Modern Gyárak Éjszakája

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. november 21. 9:45

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le az idén harmadik alkalommal megszervezett programsorozat: a november 15-i eseményen 5300 látogató tapasztalhatta meg testközelből, hogy miként működnek Magyarország legjobb, leginnovatívabb vállalkozásai.

Az életminőség javulásához erős vállalkozások, stabil foglalkoztatás és a növekvő bérek kellenek

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 9:23

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) víziója, hogy 2030-ra Magyarország az első 5 európai ország közé kerüljön, ahol a legjobb élni, lakni, és dolgozni, azaz javuljon az életminőség - mondta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára konferencián Budapesten szerdán.

A versenyképesség erősítését szolgálja az új szakképzési rendszer

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. november 20. 13:54

Alapjaiban változik meg a hazai szakképzési rendszer a 2020-21-es tanévtől; rugalmasabb, a piaci igényekhez illeszkedő, a lemorzsolódást hatékonyabban megakadályozó intézményi szerkezet jön létre - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Megjelent a 2020. évre vonatkozó Országos Gyűjtési és Hasznosítási Terv

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 20. 12:59

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint állami hulladékgazdálkodást közvetítő szervezet a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. § (1) bekezdés b) pontja értelmében előkészítette a 2020. évre vonatkozó Országos Gyűjtési és Hasznosítási Tervet.

Elindul a Digitális jólét tőkeprogram

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. november 19. 18:51

Keddtől regisztrálhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) a 7,5 milliárd forint keretösszegű Digitális jólét tőkeprogramra, az igényelt összeg 10 és 500 millió forint között lehet - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Magyarország és Szlovénia közös kutatásfejlesztési programokban érdekelt

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. november 19. 18:48

Magyarországnak és Szlovéniának közös érdeke, hogy kihasználja azokat a lehetőséget, ami a két ország együttműködésében rejlik - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Lendván, Zdravko Pocivalsek szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján.