Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjért hat kategóriában, legalább két éve működtetett programokkal jelentkezhetnek vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok és állami szervek 2019. május 26-ig.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az Európai Bizottsággal (EB) közösen 2019-ban is díjazni kívánja a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat. Az EB által 2005-ben alapított verseny célja a vállalkozóvá válást és a vállalkozások mindennapjait megkönnyítő kezdeményezések megismertetése annak érdekében, hogy azok nemzetközi szinten is példával szolgálhassanak.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj kategóriái a vállalkozói (üzleti) szellem javítása, befektetés a vállalkozói kompetenciák fejlesztésébe, üzleti környezet fejlesztése, vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, zöldgazdaság és az erőforrások hatékony felhasználása, vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.

A nevezés két kiválasztási szakaszban, nemzeti és európai szinten zajlik. A magyarországi szakmai zsűri két projektet juttat tovább a nemzetközi fordulóba. A legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési program az Európai Zsűri Fődíját nyeri el. A díjátadó ünnepséget az Európai KKV Közgyűlés részeként rendezik meg 2019 őszén, az eseményre a nemzeti forduló mindkét továbbjutója meghívást kap.

A díj történetének eddigi legnagyobb magyar sikerét a Gazdagmami Kft. érte el 2014-ben. A cég öt éve elnyerte az európai fődíjat, és a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra 2019. május 26-ig lehet jelentkezni a [[[IXXQWYYwKEXcfcZeK5R3YMDa2t2ZGlqQGl0bS5nb3YuaHU=]]] email címen.

A pályázati dokumentumok itt érhetőek el.

További információ a Díj hivatalos,valamint a  magyar Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/EEPAHU/

https://www.facebook.com/EEPAHU/?hc_ref=ARSRiNU53lkGa-_QbgR5_5AfmpSfuFFOjx05fP85GjJihW5W4kzrEwexaI_0vMhPCT4

és az Európai Bizottság honlapján található:

https://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards_en

(ITM Kommunikáció)