Innovációs és Technológiai Minisztérium

Bodó Sándor

foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Közel 25 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 4. 10:24

A június közepi mélypontot követően augusztus első napjaira közel 25 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, ami egyértelműen jelzi, hogy kedvező fordulat megy végbe a munkaerőpiacon – mondta Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közölte: a Gazdaságvédelmi Akcióterv intézkedéseinek köszönhetően ezzel már hetedik hete csökken a munka nélkül lévők száma.

Fellendülést vetítenek előre a legfrissebb béradatok

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 31. 10:07

A kilábalás és a gazdasági fellendülés jeleként értékelte a legfrissebb béradatokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken.

Több mint húszezer fiatalnak segített már az idei nyári diákmunka program

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 23. 10:27

A kormány által meghirdetett nyári diákmunka program már több mint húszezer magyar fiatalt juttatott tisztességes fizetéshez a tanítási szünetben. Az így megszerzett munkatapasztalat lehetővé teszi akár a diákok szakmai gyakorlatának teljesítését, de nagymértékben hozzájárul a későbbi sikeres elhelyezkedéshez is – mondta el Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Rugalmasabbá válhat a távmunka szabályozása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 20. 10:08

A kormány célja, hogy minél korszerűbb szabályozással segítse elő a nem hagyományos foglalkoztatási formák terjedését, ami a munkáltatók és munkavállalók érdeke is - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca hétfői közleménye szerint.

Már kétszázezer embernek segít a munkahelyvédelmi bértámogatás

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 17. 8:30

A koronavírus-válság enyhítését célzó Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett munkahelyvédelmi bértámogatás eddig közel 14 ezer vállalkozás esetén járult hozzá a munkavállalók megtartásához: mostanáig 200 ezer munkavállaló után mintegy 33 milliárd forint értékben igényelték a támogatást a cégek – tájékozatott Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Ez a program is hozzájárult ahhoz, hogy sikerült a munkahelyeket és a jövedelmeket megvédeni, a foglalkoztatásban már óvatos fordulatot látni, júniusban 12 ezerrel dolgoztak többen mint januárban és a járvány ellenére sem állt meg a keresetek emelkedése.

Változnak a munkahelyteremtő bértámogatás igénylésének feltételei

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 14. 14:23

Célzottabbá válik a koronavírus-válságot enyhítését célzó Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett munkahelyteremtő bértámogatási program: a kormány 2020. július 16-tól a nehezebben foglalkoztatható személyek munka-erőpiaci integrációjához járul hozzá, így a támogatás a 25 év alatti regisztrált álláskeresők, illetve a tartós álláskeresők esetében lesz kérvényezhető.

Ismét csökken a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 10. 8:38

A kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek hatására június második felétől ismét csökken a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon - hangoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Szentgotthárdon, ahol az iparban távfelügyeleti szolgáltatást nyújtó, győri székhelyű, Szentgotthárdon is telephellyel rendelkező Leadec Kft. ügyvezetőjének adott át munkahelyvédelmi támogatásról szóló okiratot.

88 hónapja tart a reálkeresetek emelkedése Magyarországon

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. június 30. 9:59

Kedvező képet mutatnak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, 2020. április havi kereseti adatai, amely alapján az idei év első négy hónapjában a havi bruttó átlagkereset elérte a 388 000 forintot, áprilisban a 400 200 forintot. A nettó keresetek a családi kedvezmények hatásaival is számolva 2010 óta közel megkétszereződtek Magyarországon. A keresetek és a munkahelyek védelmét célozza a járvány miatt indított bértámogatási program is – nyilatkozta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A kormány bértámogatásai segítik a vállalkozásokat a munkahelyek megőrzésében

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. június 29. 10:08

A Gazdaságvédelmi Akcióterv intézkedései egyre jobban érzékeltetik a hatásukat. A regisztrált álláskeresők esetében a 2020 májusi adatok a koronavírus válság következményeként még növekedést mutatnak ugyan, de a bővülés júniusra megállt, és reményeink szerint belátható időn belül megindul az érdemi csökkenés is – fogalmazott Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb foglalkoztatási adatait értékelve.