Innovációs és Technológiai Minisztérium

Bodó Sándor

foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Már 137 ezer ember munkahelyét védi a bértámogatási program

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. május 29. 13:56

A bértámogatási program már 137 ezer ember munkahelyét védi - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

A munkahelyvédelmi programra augusztus 31-ig lehet pályázni

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. május 28. 13:32

A munkahelyvédelmi program támogatására augusztus 31-ig pályázhatnak a vállalkozások, november végén jár le a támogatás és év végéig lezárják a programot - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.

Negyedmillió ember munkáját védték meg a Gazdaságvédelmi Akcióterv támogatásai

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. május 27. 10:51

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb összesítése alapján 2010 óta a foglalkoztatottak száma több mint 20 százalékkal nőtt Magyarországon. „A koronavírus-járvány hatásai ezen a területen is érezhetőek, így a kormány kiemelt feladataként kezeli a munkahelyek védelmét. Az eddigi adatok alapján a különböző támogatásokkal már közel negyedmillió ember munkahelyét sikerült megőriznünk” – fogalmazott Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Ugrásszerűen nőtt a bértámogatási program iránti érdeklődés

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. május 19. 14:18

Ugrásszerűen nőtt a munkahelyvédelmi bértámogatási programra jelentkezők száma az elmúlt két hétben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

80 milliárd forintos munkahelyteremtő bértámogatási program indul

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. május 18. 13:50

Nyolcvan milliárd forintos keretösszeggel munkahelyteremtő bértámogatási program indul, amely 70 ezer ember munkába állását segíti - jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn online sajtótájékoztatón.

A cégek saját hatáskörben dönthetnek a munkahelyi munkavégzés újbóli bevezetéséről

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. május 15. 11:40

A koronavírus miatti veszélyhelyzet megnövelte a távmunka és a home office alkalmazását Magyarországon, amelyek lehetőségét a hazai szabályozás teljes körűen biztosítja - nyilatkozta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Hozzátette, a cégek saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy a védekezés második szakaszában, az élet fokozatos újraindítása mellett, mikor, milyen körben vezetik be ismét a munkahelyi munkavégzést.

Már több mint 500 cég kérvényezte a munkahelyvédelmi bértámogatást

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. május 4. 9:15

Mostanáig több mint félezer vállalkozás és mintegy ötezer munkavállaló kérvényezte közösen a Gazdaságvédelmi akciótervben elindított általános bértámogatást - nyilatkozta Bodó Sándor az MTI-nek.

Több mint 9 százalékkal nőttek a bérek az év első két hónapjában

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. április 30. 10:55

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, 2020. január-februári időszakra szóló összesítése alapján a bruttó átlagkereset az előző év azonos időszakához viszonyítva 9,2 százalékos növekedéssel 376 300 forint volt. A következő havi adatokban már a koronavírus-járvány hatásai is érezhetőek lesznek – az elsődleges kihívást a munkahelyek megőrzése jelenti. A kormány ezért is döntött több gazdaság- és munkahelyvédelmi intézkedésről. A cél, hogy annyi munkahely jöjjön létre, amennyit a járvány tönkretett.

Gazdaságvédelmi Akcióterv: mától még szélesebb körben érhető el a munkahelyvédelmi bértámogatás

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. április 29. 12:37

A munkahelyvédelmi bértámogatás kapcsán a munka.hu weboldalon 2020. április 29-től elérhető az új, módosított formanyomtatvány, amelynek segítségével még egyszerűbben kérvényezhető a támogatás.