Az új építészeti módszerek, innovatív és fenntartható építészeti megoldások alkalmazásának szükségességét hangsúlyozta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Épületszerkezettani Tanszék alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitóján, 2019. november 20-án, Budapesten.

A kormány célja, hogy a gazdasági szereplők változó igényeinek kielégítése és a kimagasló gazdasági eredmények fenntartása érdekében hosszú távon is biztosítsa a versenyképes tudás megszerzésének lehetőségét. Az új szakképzési intézmények és a duális képzési rendszer a vállalati szféra bevonását, a KKV-k szerepvállalásának fokozását jelenti a gyakorlati oktatás területén.

Fotó: Philip János

A képzés megerősítése megteremti annak a lehetőségét, hogy a jövőben az építészet területén tanulók szilárd szakmai alapokkal felvértezve nyerjenek felvételt olyan patinás intézményekbe, mint a BME, és így sikeres, a szakmájukban kiváló építész szakemberekké váljanak – hangzott el a megnyitón.

A kiállítás bemutatja, hogy az építészmérnök képzésnek minden korszakban meg kell felelnie nemcsak az építészeti minőség, hanem a műszaki színvonal, a tartósság, a használhatóság követelményeinek is – emelte ki az államtitkár.

(ITM Kommunikáció)