Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság

Dr. Boros Anita

építésügyért és infrastrukturális környezetért felelős államtitkár

Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Csaknem kétmilliárd forintos környezetvédelmi beruházást hajtott végre a királyegyházi cementgyár

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. december 14. 7:36

Közel kétmilliárd forint értékű környezetvédelmi célú beruházást adott át a baranyai Királyegyházán nyolcadik éve gyárat működtető Lafarge Cement Magyarország Kft. (Lafarge) pénteken.

A gazdasági érdekek érvényre juttatása és a fenntartható fejlődésért tett erőfeszítések egymás kiegészítői

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. december 7. 8:41

Óriási érdem, ha egy vállalkozás felismeri, hogy a gazdasági érdekek érvényre juttatása valamint a fenntartható fejlődés és növekedés irányába tett erőfeszítések nem egymással ellentétes, egymást kizáró tevékenységek, hanem egymás kiegészítői - mondta Hizó Ferenc, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára pénteken, a CSR Hungary 2019 díjátadó gáláján.

Magyar-holland együttműködés a körforgásos gazdaság kialakítása érdekében

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 29. 11:06

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Körforgásos Gazdaság Platform és a Holland Circular Hotspot az első Körforgásos Gazdaság Csúcstalálkozón 2019. november 28-án, Budapesten. A felek az együttműködés mentén olyan innovatív megoldásokat ismerhetnek meg, amelyek alkalmazásával hosszú távon és fenntartható módon biztosítható a körforgásos gazdaságra való áttérés – emelte ki Hizó Ferenc fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár az esemény megnyitóján.

Magyarország az első ötben az Európai Hulladékcsökkentési Héten

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 28. 9:54

Idén 30 országban összesen több mint 16 ezer akcióval zárult az Európai Hulladékcsökkentési Hét, Magyarország 410 szemléletformáló ötlettel kapcsolódott a kezdeményezéshez, ezzel mások mellett Lengyelországot és Németországot is megelőzve az ötödik helyen végzett - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az MTI-nek.

Az építőipar megújítása fontos Magyarország versenyképességének fenntartásához

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 14:19

Az új építészeti módszerek, innovatív és fenntartható építészeti megoldások alkalmazásának szükségességét hangsúlyozta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Épületszerkezettani Tanszék alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitóján, 2019. november 20-án, Budapesten.

Az életminőség javulásához erős vállalkozások, stabil foglalkoztatás és a növekvő bérek kellenek

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 9:23

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) víziója, hogy 2030-ra Magyarország az első 5 európai ország közé kerüljön, ahol a legjobb élni, lakni, és dolgozni, azaz javuljon az életminőség - mondta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára konferencián Budapesten szerdán.

Megjelent a 2020. évre vonatkozó Országos Gyűjtési és Hasznosítási Terv

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 20. 12:59

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint állami hulladékgazdálkodást közvetítő szervezet a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. § (1) bekezdés b) pontja értelmében előkészítette a 2020. évre vonatkozó Országos Gyűjtési és Hasznosítási Tervet.

Országszerte 410 akcióval hívják fel a figyelmet a héten a hulladék csökkentésére

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 18. 13:06

Közel duplájára nőtt - a tavalyi 226-ról idén 410-re - az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a hulladékok keletkezésének megelőzését segítő akciók száma - jelentette be hétfőn Boros Anita az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Boros Anita: a V4 országok között Magyarországon a leggyorsabb a GDP bővülési üteme

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 14. 10:18

A visegrádi országok (V4) között Magyarországon a leggyorsabb a hazai össztermék (GDP) bővülési üteme, a következő időszakra vonatkozó gazdasági döntéseknél a kormány azonban az eddig elért eredmények megvédése mellett már a fenntarthatósági kihívások kezelésére is nagy hangsúlyt akar fektetni - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a Vállalkozások a környezetvédelemért című konferencián szerdán Budapesten.