Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára „Szebb Jövőért” díjban részesült.

A 2002-ben alapított gyöngyösi Együtt a Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület díját azok kaphatják meg, akik kimagasló tevékenységet végeznek a hátrányos helyzetű családok, a társadalmi együttélés és a művészetek támogatásában.

Kép letöltése

A méltatás szerint Schanda Tamás szakmai tevékenységével hosszú idő óta aktívan segíti a romák felzárkózását. Államtitkárként is sokat tett annak érdekében, hogy az európai uniós fejlesztések hatékonyan és célravezetően szolgálják a családok, a közösségek támogatását és a társadalmi felzárkózást.

Az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület célja a társadalmi esélyegyenlőség megteremtése a tanulásban, a munkához jutásban és a mindennapi életlehetőségek megteremtésében. A „Szebb Jövőért” díjat kapott korábban mások mellett Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt minisztere és Langerné Victor Katalin, a tárca felzárkózásért felelős helyettes államtitkára is.

(ITM)