Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Schanda Tamás

európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Egyházi épületek energetikai korszerűsítésére lehet pályázni októbertől

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 14. 13:27

Egyházi épületek energetikai fejlesztésére lehet pályázni októbertől, a keretösszeg 10 milliárd forint - jelentette be szerdai, tihanyi sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Sikeres volt a nemzeti park igazgatóságokkal közös nyíltnap-sorozat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 17. 9:00

„A kormány kiemelten figyel a természetvédelemre, a természeti örökség megőrzésére és fenntartására. A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 40 milliárd forintot fordít a tíz nemzeti park igazgatóság csaknem száz fejlesztésére”.

A felzárkózás összefogással lehet sikeres

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 15. 9:48

A felzárkózást csak összefogva, partnerségben, együttműködve lehet sikerre vinni, ebben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat példaértékű munkát végez - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken Tiszabőn.

A turizmus 260 milliárd forint támogatással fejlődhet a jelenlegi költségvetési ciklusban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 8. 9:06

A kormány a Széchenyi 2020 programban mintegy 480 projekt keretében több mint 260 milliárd forintot fordít a turizmus fejlesztésére a 2014-2020-as költségvetési időszakban, ebből a Balatonhoz csaknem 33 milliárd forint jut - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára szombaton Fonyódon.

A fiatalok kreativitására mindig szükség volt

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 5. 13:25

A fiatalok véleményére, terveire, elképzeléseire, kreativitására mindig és minden korban szükség volt - mondta az Innovációs és Technológiai Misztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken Kisvárdán, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) rendezvényén.

A kohéziós forrásokat a tagállamok felzárkózására kell fordítani

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 25. 16:50

"Az Európai Bizottságnak nem jobban, hanem kevésbé kellene beleszólnia a kohéziós források felhasználásába" - többek közt erről beszélt luxembourgi tárgyalásain Schanda Tamás államtitkár. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az Általános Ügyek Tanácsának a következő költségvetési ciklus forráselosztási szabályait tárgyaló ülésén és az azt megelőző V4+4 egyeztetésen képviselte hazánkat 2019. június 25-én, Luxembourgban.

Nemzeti értékeink megbecsülése a kulturális intézmények fejlesztése

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 24. 8:09

A kulturális intézményrendszer fejlesztése a nemzeti értékeink megbecsüléséről szól, de egyben társadalmi és gazdasági haszonnal is jár - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára szombaton Keszthelyen.

Az EU növekedési motorja jelenleg Közép-Európa, amiben jelentős szerepet játszanak a visegrádi országok

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 21. 16:00

Az Európai Bizottság képviselői, a társadalmi partnerek és a kormányzat képviselői folytattak megbeszélést a Széchenyi 2020 program előrehaladásának áttekintése céljából 2019. június 21-én, Budapesten.

A magyarok tehetségesek és megbecsülik saját kincseiket

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 7. 8:29

A magyarok nemcsak tehetségesek, hanem meg is becsülik saját kincseiket - hangoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjak csütörtöki átadásán Budapesten, a Hagyományok Házában.

40 milliárd forintot fordít a kormány a nemzeti parkok fejlesztésére

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 27. 8:44

Mintegy 40 milliárd forintot fordít a kormány a 2014-2020-as időszakban a Széchenyi 2020 programban a nemzeti park igazgatóságok csaknem száz projekt keretében megvalósuló fejlesztéseire - mondta a fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért felelős miniszteri biztos szombaton Lakitelek-Tőserdőn.