Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Perényi Zsigmond

európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Az uniós források nem képezhetik zsarolás tárgyát

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 23. 15:17

„Az Európai Bizottság következő programozási időszakra benyújtott forráselosztási javaslata Magyarország számára elfogadhatatlan, mert az 5,7 milliárd eurós csökkenést jelentene a jelenlegi fejlesztési ciklushoz képest, ami veszélybe sodorná a kormány egyik kiemelten fontos ügyét, a magyar városok és falvak fejlődését” – hívta fel a figyelmet Perényi Zsigmond államtitkár 2019. szeptember 19-én, Putnokon.

Magyarország az európai gazdasági növekedés motorja

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 20. 13:56

„A kormány gazdaságvédelmi akciótervet dolgozott ki annak érdekében, hogy Magyarország gazdasági növekedésének üteme 2020 után is megmaradjon, ebben kiemelt szerep jut az uniós források felhasználásának” - többek között erről beszélt Perényi Zsigmond államtitkár 2019. szeptember 18-án, a csengeri lakossági fórumon.

A kormány folytatja harcát az uniós forrásokért

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 20. 13:16

„A következő uniós programozásig meg kell vívni a csatáinkat, hogy Magyarország ugyanannyi fejlesztési forráshoz jusson, mint a 2014-2020-as időszakban” - többek között erről beszélt Perényi Zsigmond államtitkár 2019. szeptember 18-án, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Eperjeskén megtartott lakossági fórumon.

Norvég parlamenti delegációt fogadott Perényi Zsigmond

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 18. 13:45

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az Európa Tanács norvég parlamenti közgyűlési delegációját fogadta 2019. szeptember 16-án, Budapesten. A felek kölcsönösen tájékoztatták egymást az EGT és Norvég Alapokra vonatkozó eredményekről, elképzeléseikről, és kifejezték egyetértésüket az eddigi és a jövőbeli együttműködés fontosságában.

Egyházi épületek energetikai korszerűsítésére lehet pályázni októbertől

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 14. 13:27

Egyházi épületek energetikai fejlesztésére lehet pályázni októbertől, a keretösszeg 10 milliárd forint - jelentette be szerdai, tihanyi sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Sikeres volt a nemzeti park igazgatóságokkal közös nyíltnap-sorozat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 17. 9:00

„A kormány kiemelten figyel a természetvédelemre, a természeti örökség megőrzésére és fenntartására. A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 40 milliárd forintot fordít a tíz nemzeti park igazgatóság csaknem száz fejlesztésére”.

A felzárkózás összefogással lehet sikeres

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 15. 9:48

A felzárkózást csak összefogva, partnerségben, együttműködve lehet sikerre vinni, ebben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat példaértékű munkát végez - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken Tiszabőn.

A turizmus 260 milliárd forint támogatással fejlődhet a jelenlegi költségvetési ciklusban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 8. 9:06

A kormány a Széchenyi 2020 programban mintegy 480 projekt keretében több mint 260 milliárd forintot fordít a turizmus fejlesztésére a 2014-2020-as költségvetési időszakban, ebből a Balatonhoz csaknem 33 milliárd forint jut - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára szombaton Fonyódon.

40 milliárd forintnyi pályázati pénz a nemzeti parkoknak

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 8. 9:03

A magyar nemzeti parkok körülbelül 40 milliárd forintnyi pályázati lehetőséghez jutottak a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban, ezt a forrást természetvédelemre, illetve a parkok látványosságaira fordíthatják - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton, a kápolnapusztai Bivalyfesztiválon.