Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Schanda Tamás

európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Egyházi épületek energetikai korszerűsítésére lehet pályázni októbertől

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 14. 13:27

Egyházi épületek energetikai fejlesztésére lehet pályázni októbertől, a keretösszeg 10 milliárd forint - jelentette be szerdai, tihanyi sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Sikeres volt a nemzeti park igazgatóságokkal közös nyíltnap-sorozat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 17. 9:00

„A kormány kiemelten figyel a természetvédelemre, a természeti örökség megőrzésére és fenntartására. A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 40 milliárd forintot fordít a tíz nemzeti park igazgatóság csaknem száz fejlesztésére”.

A felzárkózás összefogással lehet sikeres

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 15. 9:48

A felzárkózást csak összefogva, partnerségben, együttműködve lehet sikerre vinni, ebben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat példaértékű munkát végez - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken Tiszabőn.

A turizmus 260 milliárd forint támogatással fejlődhet a jelenlegi költségvetési ciklusban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 8. 9:06

A kormány a Széchenyi 2020 programban mintegy 480 projekt keretében több mint 260 milliárd forintot fordít a turizmus fejlesztésére a 2014-2020-as költségvetési időszakban, ebből a Balatonhoz csaknem 33 milliárd forint jut - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára szombaton Fonyódon.

40 milliárd forintnyi pályázati pénz a nemzeti parkoknak

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 8. 9:03

A magyar nemzeti parkok körülbelül 40 milliárd forintnyi pályázati lehetőséghez jutottak a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban, ezt a forrást természetvédelemre, illetve a parkok látványosságaira fordíthatják - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton, a kápolnapusztai Bivalyfesztiválon.

A fiatalok kreativitására mindig szükség volt

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 5. 13:25

A fiatalok véleményére, terveire, elképzeléseire, kreativitására mindig és minden korban szükség volt - mondta az Innovációs és Technológiai Misztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken Kisvárdán, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) rendezvényén.

A kohéziós forrásokat a tagállamok felzárkózására kell fordítani

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 25. 16:50

"Az Európai Bizottságnak nem jobban, hanem kevésbé kellene beleszólnia a kohéziós források felhasználásába" - többek közt erről beszélt luxembourgi tárgyalásain Schanda Tamás államtitkár. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az Általános Ügyek Tanácsának a következő költségvetési ciklus forráselosztási szabályait tárgyaló ülésén és az azt megelőző V4+4 egyeztetésen képviselte hazánkat 2019. június 25-én, Luxembourgban.

Az EU növekedési motorja jelenleg Közép-Európa, amiben jelentős szerepet játszanak a visegrádi országok

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 21. 16:00

Az Európai Bizottság képviselői, a társadalmi partnerek és a kormányzat képviselői folytattak megbeszélést a Széchenyi 2020 program előrehaladásának áttekintése céljából 2019. június 21-én, Budapesten.

Nemzeti értékeink megbecsülése a kulturális intézmények fejlesztése

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 24. 8:09

A kulturális intézményrendszer fejlesztése a nemzeti értékeink megbecsüléséről szól, de egyben társadalmi és gazdasági haszonnal is jár - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára szombaton Keszthelyen.