Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Elkészült az Európai Digitális Innovációs Központok létrehozásáról szóló előzetes jelentkezési felhívás tervezete

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 26. 13:15

Az Európai Bizottság a Digitális Európa Program keretében kiadta az Európai Digitális Innovációs Hubok (EDIH) létrehozásáról szóló munkaanyagát, amelyben új finanszírozási programmal, 26,8 millió eurós keretösszeggel fejleszti a 2021 és 2027 közötti időszakban a tagországok gazdaságainak és társadalmainak digitális fejlődését.

Egyeztetés a határtalan fejlődésről

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 12. 9:38

Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára és Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár a „Creative Region – Határtalan fejlődés” program előrehaladásáról és a fejlesztéspolitikában rejlő lehetőségekről egyeztetett a négy érintett megye közgyűlési elnökeivel 2020. június 11-én.

Koronavírus: Megemelt előleg, kitolt határidők, könnyebb elszámolás az uniós társfinanszírozású projekteknél

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 30. 12:08

Több mint 20 fejlesztéspolitikai intézkedés segíti a pályázatok megvalósítását a veszélyhelyzetben. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) számos területre kiterjedő, átfogó intézkedéscsomaggal támogatja a kedvezményezetteket fejlesztéseik megvalósításában, befejezésében. A tárca megemeli a pályázati előleg mértékét a veszélyhelyzet miatt nehéz helyzetbe került ágazatokban működő kedvezményezettek esetén. A források megfelelő hasznosulását egyszerűbb eljárások, meghosszabbított határidők, több teljesítési elvárás enyhébb átmeneti szabályozása teszi lehetővé.

Pályázati álhírek, hamis információk terjednek a koronavírussal összefüggő fejlesztéspolitikai intézkedésekről

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 19. 9:51

A közösségi oldalakon és e-mailes körlevelekben egyre több valótlan állítás, minden alapot nélkülöző híresztelés terjed új pályázati lehetőségek megnyitásáról, a megvalósítás alatt álló, uniós társfinanszírozású projektek elszámolási szabályainak változásairól.

A következő ciklusban is folytatódik a Svájci–Magyar Együttműködési Program

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2020. március 13. 11:17

Már közösségi oldalon is elérhető a Svájci–Magyar Együttműködési Program. Az érdeklődők az új felületen a legfrissebb hírekről, pályázati lehetőségekről, a megvalósított projektek eredményeiről tájékozódhatnak.

Washington üdvözli a még szorosabb magyar-amerikai oktatási együttműködést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2020. február 12. 17:37

A Fulbright Alapítvány ösztöndíjprogram támogatási összegének emelését hétfőn jelentette be Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára. A jelenlegi mintegy 50 millió forintról 2022-re 200 millió forintra növeli hozzájárulását a magyar kormány, melynek köszönhetően még több kiemelkedő képességű magyar diák, oktató és kutató számára nyílik lehetőség, hogy a világ egyik legrangosabb ösztöndíjprogramjában részt vehessen.

Gyermekotthonban élő gyerekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az ITM dolgozói

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 19. 16:55

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) dolgozói ebben az évben mintegy 1300 gyermekotthonban nevelkedő gyerek számára gyűjtöttek karácsonyi ajándékot.

A versenyképesség és gazdasági növekedés fenntartása fontos feladat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 29. 9:02

A versenyképesség és a gazdasági növekedés fenntartása a következő évek két legfontosabb feladata Magyarországon és az Európai Unióban egyaránt - mondta Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az uniós versenyképességi operatív programok éves nemzetközi konferenciáján.

A hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiválóan működik

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 14:37

A hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiválóan működik, Magyarország az uniós források lehívásának a rendelkezésre álló kerethez viszonyított arányában a második legjobb teljesítményt nyújtja az Európai Unióban - hangsúlyozta Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a csütörtökön kezdődött kétnapos 8. nemzetközi értékelési és monitoring konferencia megnyitóján, Budapesten.