Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Perényi Zsigmond

európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Gyermekotthonban élő gyerekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az ITM dolgozói

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 19. 16:55

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) dolgozói ebben az évben mintegy 1300 gyermekotthonban nevelkedő gyerek számára gyűjtöttek karácsonyi ajándékot.

A versenyképesség és gazdasági növekedés fenntartása fontos feladat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 29. 9:02

A versenyképesség és a gazdasági növekedés fenntartása a következő évek két legfontosabb feladata Magyarországon és az Európai Unióban egyaránt - mondta Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az uniós versenyképességi operatív programok éves nemzetközi konferenciáján.

A hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiválóan működik

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 14:37

A hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiválóan működik, Magyarország az uniós források lehívásának a rendelkezésre álló kerethez viszonyított arányában a második legjobb teljesítményt nyújtja az Európai Unióban - hangsúlyozta Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a csütörtökön kezdődött kétnapos 8. nemzetközi értékelési és monitoring konferencia megnyitóján, Budapesten.

Az uniós források nem képezhetik zsarolás tárgyát

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 23. 15:17

„Az Európai Bizottság következő programozási időszakra benyújtott forráselosztási javaslata Magyarország számára elfogadhatatlan, mert az 5,7 milliárd eurós csökkenést jelentene a jelenlegi fejlesztési ciklushoz képest, ami veszélybe sodorná a kormány egyik kiemelten fontos ügyét, a magyar városok és falvak fejlődését” – hívta fel a figyelmet Perényi Zsigmond államtitkár 2019. szeptember 19-én, Putnokon.

Magyarország az európai gazdasági növekedés motorja

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 20. 13:56

„A kormány gazdaságvédelmi akciótervet dolgozott ki annak érdekében, hogy Magyarország gazdasági növekedésének üteme 2020 után is megmaradjon, ebben kiemelt szerep jut az uniós források felhasználásának” - többek között erről beszélt Perényi Zsigmond államtitkár 2019. szeptember 18-án, a csengeri lakossági fórumon.

A kormány folytatja harcát az uniós forrásokért

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 20. 13:16

„A következő uniós programozásig meg kell vívni a csatáinkat, hogy Magyarország ugyanannyi fejlesztési forráshoz jusson, mint a 2014-2020-as időszakban” - többek között erről beszélt Perényi Zsigmond államtitkár 2019. szeptember 18-án, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Eperjeskén megtartott lakossági fórumon.

Norvég parlamenti delegációt fogadott Perényi Zsigmond

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 18. 13:45

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az Európa Tanács norvég parlamenti közgyűlési delegációját fogadta 2019. szeptember 16-án, Budapesten. A felek kölcsönösen tájékoztatták egymást az EGT és Norvég Alapokra vonatkozó eredményekről, elképzeléseikről, és kifejezték egyetértésüket az eddigi és a jövőbeli együttműködés fontosságában.

Egyházi épületek energetikai korszerűsítésére lehet pályázni októbertől

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 14. 13:27

Egyházi épületek energetikai fejlesztésére lehet pályázni októbertől, a keretösszeg 10 milliárd forint - jelentette be szerdai, tihanyi sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Sikeres volt a nemzeti park igazgatóságokkal közös nyíltnap-sorozat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 17. 9:00

„A kormány kiemelten figyel a természetvédelemre, a természeti örökség megőrzésére és fenntartására. A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 40 milliárd forintot fordít a tíz nemzeti park igazgatóság csaknem száz fejlesztésére”.